Toegankelijkheid

Skip to main content

Silas (1983)

SilasDeze Duitse serie is gebaseerd op de boeken van de Deense schrijfster Cecil Bødker die zich rond 1900 in Duitsland afspelen. Silas is een 10-jarige jongen die opgroeit in een rondreizend circus. Hij wordt er slecht behandeld door Philipp, die van hem de jongste degenslikker ter wereld wil maken. Silas loopt weg, op zoek naar zijn moeder die hij nooit gekend heeft maar in een ander circus zou werken. Tijdens zijn zoektocht leert Silas de paardenhandelaar Bartolin kennen. Met hem gaat hij de weddenschap aan, dat als hij een zwarte merrie kan temmen, hij deze mag houden.

SilasHet lukt Silas, maar als Bartolin het paard niet wil afgeven, rijdt hij er snel mee weg. Op de vlucht voor zowel Philipp als Bartolin maakt Silas ook nieuwe vrienden, zoals Manke Godik, een jonge houtsnijder en Jenny, een meisje dat ontvoerd werd door de heksachtige Paardekraai. Wanneer hij de rijke familie Sandal redt van op hol geslagen paarden mag hij bij hen komen wonen. Maar het avontuur blijft lokken...
De jonge hoofdrolspeler Patrick Bach werd in Duitsland heel populair, en was vlak na Silas te zien in de piratenserie Jack Holborn. Hij is nog altijd acteur, en speelt regelmatig in Duitse televisieseries.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
10

Uitgezonden door
NCRV (10 maart - 12 mei 1983)

Creatie
Cecil Bødker

Scenario
Justus Pfaue

Muziek
Christian Bruhn

Regie
Sigi Rothemund

Producenten
Bernd Burgemeister
Dieter Graber

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 2 mei 2014

© ZDF/Just Entertainment

NCRV, Jaren 80, 1983