Toegankelijkheid

Skip to main content
Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 2007
 
 
Adriaan (2007)

Adriaan (2007)

AdriaanOmschrijving

Nederlandse kinderserie over een jongetje van 5 jaar dat leert om te gaan met de dood van zijn hond Stippie.
 
 

Erik of 't klein Insectenboek (2007)

Erik of 't klein InsectenboekWanneer de 10-jarige Erik Pinksterblom bij zijn opa gaat logeren vindt hij op zolder een schilderij met de naam 'Wollewei', genoemd naar een schaap dat erop te zien is. De dromerige Erik moet de volgende dag een spreekbeurt over insecten houden maar denkt liever aan zijn geheime liefde Rosalie dan aan zijn huiswerk. De juf heeft hem, na vele keren uitstel, nu de allerlaatste kans gegeven om zijn spreekbeurt de volgende dag voor te dragen. Als Erik naar bed gaat kan hij niet in slaap komen en zoekt op zolder stiekem het schilderij op. Door de toverkunsten van zijn betovergrootmoeder belandt hij opeens als een piepklein jongetje tussen de insecten in het schilderij.

Griezelbus, De (2007)

De GriezelbusVoor de verfilming van 'De Griezelbus', een populaire reeks jeugdboeken met griezelverhalen, werd niet één van de zes delen uitgekozen maar werd een geheel nieuw verhaal bedacht gebaseerd op de boeken van Paul van Loon. Hij werkte zelf mee aan het scenario en hield goed in de gaten dat het filmverhaal zou overeenkomen met zijn eigen schrijfstijl die hij omschrijft als "grumor", griezelig maar met humor. De meeste personages uit de boeken komen ook in de film voor, zoals Onnoval, een 11-jarig jongetje die het niet makkelijk heeft. Op school wordt hij gepest en zijn ouders zijn vooral met zichzelf bezig.

Kika & Bob (2007-2008)

Kika & BobWanneer Kika's katje Tijgertje tijdens een zware storm bovenop de kerktoren is beland en er niet meer af kan is zij ten einde raad. Zo stoer als ze is wil ze koste wat het kost haar katje redden maar dit kan ze niet alleen en schreeuwt om hulp. Niemand wil haar helpen, voorbijgangers vinden het te gevaarlijk en lopen snel door. UIteindelijk is de niet zo snuggere brandweerman Bob bereid om Kika te helpen maar alles loopt anders dan gepland. Tijdens een reddingspoging wordt de negenjarige Kika samen met brandweerman Bob naar de andere kant van de aardbol geblazen en zit er niets anders op dan gezamelijk de weg naar huis terug te vinden.

Maanman Jim (2007)

Maanman JimMaanman Jim woont in het kleine stadje Manendam samen met zijn vriendinnetje Rivka waar hij vrolijke avonturen beleeft. Dit stadje bevindt zich niet in de gewone wereld maar op de maan waar Jim met zijn coole voertuigen regelmatig de omgeving aan het verkennen is. Hij stuit dan ook regelmatig op onverwachte dingen. Wanneer Jim en zijn astronautenvriendjes in de problemen raken twijfelen ze geen moment om het probleem op te lossen. Met veel vertrouwen gaan ze het avontuur tegemoet en als Jim "tijd voor een maanmissie!" roept is het tijd voor actie. Zijn vriendinnetje Rivka helpt hem daarbij met steun van haar robothondje Rover.

Mega Mindy (2007-2012)

Mega MindyIn het najaar van 2006 waren de heldendaden van Mega Mindy voor het eerst te zien op de Vlaamse televisie. Het grote succes zorgde ervoor dat de TROS de serie naar Nederland haalde en ook hier werd de superheldin met een sterk rechtvaardigheidsgevoel populair. Mega Mindy is het alter ego van Mieke, een onopvallende en verlegen agente die samen met haar opa en oma Fonkel ergens in een provinciestadje woont. Oma Fonkel heeft een snoepwinkeltje, maar geen gewone zaak want achter één van de snoepkasten bevindt zich het laboratorium van opa Fonkel. Hij is een uitvinder en heeft Bliep gebouwd, de capsule waarin Mieke transformeert tot Mega Mindy.

Mew Mew Power (2007)

Mew Mew PowerOmschrijving

Japanse tekenfilmserie over het Mew team bestaande uit de meisjes Zoey, Corina, Bridget, Kikki en Renee die de krachten bezitten van bedreigde diersoorten waarmee ze gevaarlijke buitenaardse wezens bestrijden.
 
 

Mickey Mouse Clubhuis (2007-2019)

Mickey Mouse ClubhuisDe bekende Disneyfiguren Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Goofy en Pluto zijn te zien in deze interactieve animatieserie, de eerste computergeanimeerde televisieserie uit de Disney Studio’s. Al eerder waren Mickey Mouse en zijn vrienden in 3D tot leven gebracht in de kerstfilm Mickey's Mooiste Kerst, dat in 2004 op dvd werd uitgebracht. Deze serie richt zich op de allerkleinsten die nog niet naar school gaan maar zo toch alvast wat opsteken over de algemene basisvormen en begrippen. De opzet is vergelijkbaar met Dora, waarbij ook spraakpauzes worden ingelast zodat kinderen antwoord kunnen geven op een vraag en er meegedaan kan worden aan de opdrachten.

Ned's Survival Gids (2007-2008)

Ned's Survival GidsHoe overleef je bergen huiswerk, vervelende pestkoppen, vreemde leraren, moeilijke proefwerken - kortom: de middelbare school? Het antwoord komt van Ned Bigby, leerling van de James K. Polk Middle School in Fresno, Californië, die in iedere aflevering diverse tips geeft. De serie is een komedie (zonder lachband) met een serieuze ondertoon, die zich in en om de school afspeelt. Bij ieder advies komt de tekst ook in beeld te staan. Voor de Nederlandse versie werden alle stemmen nasynchroniseerd en vrijwel alle teksten in het Nederlands vertaald. Bij de titel ging dat niet helemaal goed, in correct Nederlands zou er eigenlijk Neds Survivalgids moeten staan.

Nederlandse Legendes (2007)

Nederlandse LegendesBijna iedereen heeft wel eens gehoord van de Vliegende Hollander: het is een onder andere een attractie in De Efteling, de naam van een schip uit de 'Pirates of the Caribbean'-films, een personage uit SpongeBob Squarepants en er is een opera van Richard Wagner met die titel - maar waar komt die naam vandaan? Het antwoord wordt gegeven in deze animatiereeks, waarin 13 legendes van Nederlandse herkomst aan bod komen. Idee en uitvoering zijn afkomstig van grafisch en audiovisueel ontwerper Matthieu Landweer. Een jaar lang verzamelde hij verhalen over reuzen, heksen en spoken, over ridders, rovers en gravinnen en over storm, zee en schepen.

Ontbijtpiet (2007-2008)

OntbijtpietToen in 2007 uit meerdere onderzoeken bleek dat één op de zeven kinderen slecht of helemaal niet ontbeten, werd het tijd om hier verandering in te brengen. Met de Sint weer in het land werd de Ontbijtpiet ingeschakeld om kinderen weer gezond te laten ontbijten. In het eerste seizoen werd hier een verhaal voor bedacht waarin de Zwarte Pieten het ontbijt laten staan waardoor ze hun werkzaamheden niet goed kunnen doen. Alles loopt daardoor achter op schema: Bakpieten laten de pepernoten telkens aanbranden, de Letterpiet is zo traag dat hij bij het maken van de chocoladeletters niet verder komt dan de letter F en pakjesavond komt hierdoor in gevaar.

Paard van Sinterklaas, Het (2007)

Het Paard van SinterklaasWanneer Winky Wong zes jaar oud is verhuist ze met haar moeder naar Nederland. Haar vader, die al een tijd in Nederland woont en een Chinees restaurantje runt, is erg blij met hun komst want eindelijk zijn ze weer een hecht gezin. Eenmaal in Nederland moet Winky erg wennen aan de mensen, gewoontes en de taal. Wanneer ze voor het eerst naar school gaat ervaart ze dit als één grote ramp omdat niemand haar begrijpt en het liefst zou ze er nooit meer heen gaan. Op weg naar huis ziet ze het paard Saartje in de wei staan bij wie zij troost vindt en zo haar problemen even vergeet.

Robbedoes & Kwabbernoot (2007)

Robbedoes & KwabbernootOmschrijving

Franse-Belgische tekenfilmserie gebaseerd op de gelijknamige stripverhalen over twee reporters die met hun eekhoorn Spip allerlei avonturen beleven; niet te verwarren met Robbedoes, een eerdere tekenfilm rond dezelfde personages.

 

Shuriken School (2007)

Shuriken SchoolOmschrijving

Frans-Spaanse tekenfilmserie over een school in Japan waar de leerlingen ninjitsu leren, de vechtkunst die ninja's gebruiken.

 

SpangaS (vanaf 2007)

SpangaSOp 30 juli 2007 gingen de opnamen van start van SpangaS, de eerste Nederlandse tienersoap van de publieke omroep, waarin de dagelijkse belevenissen te zien zijn van tien leerlingen van een middelbare school. In september 2007 was de serie voor het eerst te zien. De naam SpangaS is afgeleid van de school waar alles afspeelt, het Spangalis College. Omdat de naam voor de meeste leerlingen te lang is om uit te spreken, wordt de school door iedereen Spanga (en de leerlingen Spangas) genoemd, wat 'cool' in straattaal betekent. In SpangaS draait het eerste seizoen allemaal om Fay, Irmak, Luxor, de tweeling Flip en Tobias, Jolé, Nassim, Lana, Barry en Avalanche.

Sportlets (2007)

SportletsIn deze sportieve en avontuurlijke serie gebruiken de real life karakters, de Sportlets, sport en dans om hun levensenergie ‘Enerjoy’ te behouden. De Sportlets zijn afkomstig van Sportus, een buitenaardse planeet die door de kwaadaardige Lord Less is veroverd. De vier Sportlets zijn op de vlucht geslagen en vervolgens op Aarde terechtgekomen. Rudy Rude, de zoon van Lord Less, is de Sportlets gevolgd en wil van de aarde een slome, energieloze planeet maken. Op deze manier kan Lord Less ook de aarde in zijn macht krijgen. De vier Sportlets, twee mannen en twee vrouwen, hebben ieder een eigen karakter en hun eigen sterke en zwakke punten.

Viva Piñata (2007-2010)

Viva PiñataOmschrijving

Animatieserie waarin kleurrijke Piñata's de meest gekke stunts en grappen uithalen op het altijd feestelijke Piñata-eiland, gebaseerd op het Xbox 360-spel Viva Piñata.

 

Willemspark (2007)

WillemsparkOmschrijving

Nederlandse komische jeugdserie over vier kinderen van rijke ouders die wonen in de chique wijk Willemspark in Amsterdam-Zuid.

 

Wonder Team! (2007-2010)

Wonder Team!In deze 2D-dierenanimatieserie vormen Linny de cavia, Ming-Ming het eendje en Tuck de schildpad samen het Wonder Team. Elke aflevering bestaat uit twee avonturen van 10 minuten waarvoor wel 33 weken nodig zijn om deze tot stand te laten komen. Wanneer Linny, Ming-Ming en Tuck als laatste in de schoolklas overblijven badat de kinderen naar huis zijn gegaan, gaat de blikjestelefoon over. Het is een dier met problemen dat graag door deze jonge helden geholpen wil worden. Eenmaal de noodoproep aangehoord te hebben zijn zij vastberaden om hulp te bieden en het diertje uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Yin Yang Yo! (2007)

Yin Yang Yo!Omschrijving

Amerikaans-Canadese tekenfilmserie over de tweeling Yin en Yang die elkaar regelmatig in de haren vliegen. Samen vechten ze tegen het kwaad voor vrede en rechtvaardigheid in een wereld vol magie en mysterieuze figuren door middel van een eeuwenoude ninjatechniek, die ze hebben geleerd van de wijze Pandameester Yo.