Toegankelijkheid

Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 2010
 
 

Big Time Rush (2010-2013)

Big Time RushWanneer de vier hockeyers Kendall, James, Carlos en Logan door de wereldberoemde producer Gustavo Rocque naar Los Angeles worden gehaald om een nieuwe populaire boyband te creeëren, weten ze niet wat hun overkomt. Ze komen te wonen in een schitterend apartementencomplex vlakbij het Palmwoods Hotel. Daar kunnen ze lekker chillen bij het bijbehorende zwembad om zo de aandacht te krijgen van de mooie dames die daar rondlopen. Alles waar ze maar van konden dromen is aanwezig, maar ze zijn er vooral om ook hun muzikale droom te verwezelijken. Gustavo was lange tijd heel succesvol maar heeft al ruim negen jaar geen hit meer gehad.

Docklands (2010)

DocklandsOmschrijving

8-delige jeugdserie waarin de tweeling Arend en Zus als pleegkinderen worden opgenomen in het huis van de familie Kater die een kleine scheepswerf bezit. Samen met hun twee biologische kinderen Boris en Mink beleven ze op het ruige Docklandsterrein, dat grenst aan de scheepswerf, allerlei avonturen.

 

Grobbebollen maken lol, De (2010)

De Grobbebollen maken lolNa het succes van de Ti-Ta Tovenaar musical in het Eftelingtheater in het seizoen 2005-2006 en de nieuwe serie in 2008, produceerde Efteling Media in samenwerking met Ka-Ching Cartoons in 2010 een nieuwe serie rond Ti-Ta Tovenaar. In deze spin-off van de serie die al in de jaren '70 zeer populair was bij jong en oud, zijn ditmaal alleen de Grobbebollen te zoen. Ze hadden in de Efteling ook al een eigen show en zijn hier de hoofdrolspelers in hun eigen tekenfilmserie met grappige verhaaltjes van vijf minuten. Wanneer Ti-Ka, Toverpapa, Kwark en de andere bewoners niet in het luchtkasteel aanwezig zijn hebben de eigenwijze Geeltje en de slimme Broer het rijk alleen.

Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard, Het (2010-2011)

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische ZwaardDrie maanden na de laatste aflevering van Het Huis Anubis kreeg de populaire jeugdserie een vervolg. Het verhaal gaat terug tot de vroege middeleeuwen, de tijd waarin de Keltische tovenaar en druïde Merlijn uit de Arthurlegende geleefd zou hebben. In deze mythe komt het magische zwaard Excalibur voor, dat vastzit in een rots. Wie het zwaard uit de rots kan trekken wordt koning van Engeland, wat Arthur uiteindelijk lukt. Dit is het zwaard waarin verwezen wordt in de titel van deze serie. In de eerste aflevering voorspelt Merlijn dat "na het tweede millennium het kwaad weer opstaat".

Huis Anubis, Het - De Vijf en de toorn van Balor (2010)

Het Huis Anubis - De Vijf en de toorn van BalorVoorafgaand aan een nieuwe reeks afleveringen van Het huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard waren de vijf bewoners van het huis Anubis te zien in een avontuur dat begint op de tentoonstelling 'Balor en de tijd van de duistere druïden', over een zwarte tovenaar die in de vroege middeleeuwen zou hebben geleefd. Anastacia, Sterre, Pim, Marcel en Raphael moeten vragen beantwoorden bij de verschillende voorwerpen die worden geëxposeerd. Anastacia kan het niet laten om een torque, een middeleeuwse halsketting, aan te passen, maar kan daarna het sieraad niet meer afdoen.

Marjolein en het geheim van het slaapzand (2010)

Marjolein en het geheim van het slaapzandOmschrijving

Nederlandse kinderserie over een meisje dat samen met haar oma Klaas Vaak helpt om de magische toverformule, die hij nodig heeft voor het maken van slaapzand, terug te vinden.
 
 

Rudi het Racevarken (2010-2011)

Rudi het RacevarkenNadat zijn vrouw is overleden besluit Daniël te verhuizen naar het platteland om samen met zijn 10-jarige zoon Frits een nieuwe start te maken. Ze trekken in bij oma Betty en opa Oskar, de ouders van Daniël, zodat Frits in een vertrouwde omgeving op kan groeien. Oma doet alles op haar manier en bakt de lekkerste aardappelpannenkoeken. Opa is heel handig en altijd wel iets aan het bouwen is. Voor Daniël valt het soms niet mee om weer bij zijn ouders te wonen. Hij kan nu niet meer zelf bepalen wanneer hij iets wil want oma behandelt hem nog altijd als haar kleine jongen. Als Daniël ook nog eens verliefd wordt op de Turkse huisarts Semra kan hij hier niet goed mee overweg.

Sien van Sellingen (2010)

Sien van SellingenOmschrijving

Nederlandse kinderserie over een stoer meisje dat samen met haar ouders, broers en en een zus op een boerderij met veel dieren woont; in 2012 volgende een tweede reeks.

 

VRijland (2010-2013)

VRijlandDe jeugdserie VRijlandgaat over 18 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar, die in het altijd zo rustige dorpje Rijland wonen, waar uiteenlopende maar doodgewone gezinnen een doodgewoon leven leiden. Toch is dit niet altijd zo want na schooltijd en tijdens de schoolvakanties maken de kinderen van Rijland VRijland, waar avontuur centraal staat. Iedereen heeft zo zijn eigen plek maar sommige nieuwe kinderen moeten deze nog veroveren en dat valt niet altijd mee. Echte vrienden steunen elkaar door dik en dun in VRijland en komen wanneer het nodig is voor elkaar op. De kinderen zijn de 11-jarige Annemoon, die bevriend is met haar leeftijdsgenoot Jochem en de 13-jarige Jesse.