Toegankelijkheid

Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 2019
 
 

K3 Roller Disco (2019-2020)

K3 Roller DiscoOmschrijving

Serie over de K3 meiden Klaasje, Marthe en Hanne die ditmaal een hippe rolschaatsdisco gaan runnen. Door onder andere opvallende evenementen te bedenken proberen ze de 'Roller Disco' tot een groot succes te maken en gaan daarvoor conflicten en andere moeilijkheden niet uit de weg.

Na 5 jaar in de meidengroep te hebben gezeten maakte Klaasje Meijer op 9 februari 2021 bekend dat ze de meidengroep zou gaan verlaten en werd er, net als in 2009 bij het vertrek van Kathleen, een nieuwe 'K2 zoekt K3' wedstrijd uitgeschreven.

 

Ninja Nanny (2019-2022)

Ninja NannyOmschrijving

Nederlandse jeugdserie waarin de vroegere 'Pencak Silat Ninja' Farah de gepeste Hunter te hulp schiet wanneer zij door een drietal onuitstaanbare hockeymeiden uit haar klas wordt gepest en in elkaar geslagen.

Farah leert Hunter de kunst van zelfverdediging en strijden samen als ninja's tegen onrechtvaardigheid in Gooidorp, de nieuwe woonplaats van Hunter.

 

Welkom in de jaren 20 en 30 (2019)

Welkom in de jaren 20 en 30Omschrijving

In dit komische geschiedenisprogramma voor de jeugd spreekt Dorine Goudsmit ditmaal met o.a. Albert Einstein, Koningin Wilhelmina en Charles Lindbergh over Nederland tussen de eerste en tweede wereldoorlog, de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw.

Nieuwe uitvindingen, de Afsluitdijk, de opkomende filmindustrie, de wereldwijde crisis en het opkomend fascisme zijn een aantal thema's die Dorine met haar hoofdgasten bespreekt.