Toegankelijkheid

Skip to main content

Swiebertje, De avonturen van (Luisterboek)

Luisterboek: De Avonturen Van Swiebertje

Uitgever: Universal
Jaar: 2006
Luisterduur: 120 minuten
ISBN: 90-5444-423-1

Beschrijving 

In 1955 beleefde hij reeds twee avonturen, maar vanaf 1958 was hij een graag geziene verschijning in de Nederlandse huiskamers: Swiebertje. De TV-serie zou een van de best bekeken series uit de Nederlandse geschiedenis worden.

Door de jaren heen trok een keur aan burgemeesters en Saartjes voorbij, maar de bekendste waren toch Bert Dijkstra en Riek Schagen. Veldwachter Bromsnor zou Swieb het leven meer dan eens zuur maken, maar trok toch altijd weer aan het kortste eind. In 1968 werd Malle Pietje, een pandjesbaas, aan het gezelschap toegevoegd en hij groeide al snel uit tot Swiebertjes beste vriend. Na vele klusjes bij de barones, koekjes van Saartje en strubbelingen met Bromsnor vertrok onze zwerver in 1975 naar Canada... en er werd nooit meer iets van Swiebertje vernomen.

Met ondermeer De verjaardag van Saartje, Op een mooie lentemorgen, Snurkliedje en veel andere weergaloos mooie verhaaltjes en liedjes. Met natuurlijk de 'echte' stemmen van Joop Doderer als Swiebertje, Lou Geels als Bromsnor, Riek Schagen als Saartje en Piet Römer als Dirk. En met de onvergetelijke muziek van Harry de Groot.

Bestel bij Bol.com

Universal