Toegankelijkheid

Skip to main content

Annie M.G. Schmidt Collectie (DVD)

DVD: Annie M.g. Schmidt Collectie

Uitgever: BFD Home Entertainment
Speelduur: 850 minuten (7 discs)
Datum: 25 maart 2015

Disc 1 + 2 - Otje
Otje en haar opvliegende vader Tos wonen op de zolder van het bijna failliete hotel De Koperwiek waar Tos als kok werkzaam is. Otje is een jongensachtig meisje dat graag buiten is. Ze heeft een geheime boomhut en is vrienden met Betsie de poes, Boef de hond en alle vogels in het bos. Tos is nogal sceptisch over deze vriendschappen en gelooft niks van Otjes gesprekken met dieren. Tos heeft zelf een groot probleem, hij heeft geen papieren. Die is hij ooit in het Kompjoetergebouw kwijtgeraakt. Tos heeft dan ook geen poot om op te staan en als hij door zijn driftige karakter voor de zoveelste keer op staande voet wordt ontslagen. Otje en Tos trekken de wijde wereld in op zoek naar werk en er ontpopt zich een kleine ‘roadmovie’.

Disc 3 - Abeltje
De 11-jarige Abeltje Roef wordt na talloze waarschuwingen en ruzies met de schoolmeester, door zijn moeder vroegtijdig van school gehaald. Het lukt haar om hem een baantje te bezorgen als liftboy in het warenhuis Knots. Maar op zijn eerste werkdag gaat er al iets mis. Abeltje drukt op het enige knopje waar hij niet op mag drukken: het groene knopje! Samen met meneer Tump, juffrouw Klaterhoen en Laura, vliegt hij met de lift dwars door het dak van het warenhuis. Dan begint het avontuur. Ze komen in New York en maken een revolutie mee in Perugona.

Disc 4 - Minoes
Tibbe is een journalist, maar staat op het punt om ontslagen te worden vanwege zijn weinig spectaculaire nieuws. Terwijl Tibbe tobt over een goed verhaal, ontmoet hij de merkwaardige juffrouw Minoes. Zij is, naar eigen zeggen, vroeger een kat geweest. Ze gedraagt zich inderdaad nogal kats: ze spint, ze geeft kopjes en kan met katten communiceren. Tibbe heeft zo zijn twijfels over juffrouw Minoes, maar als zij hem, dankzij haar kattencontacten, aan exclusief nieuws helpt zodat hij zijn baan kan behouden, besluit Tibbe haar als assistente aan te nemen. Als tegenprestatie krijgt zij gratis kost en inwoning. De ‘kattenpersdienst’ levert Tibbe voorpaginanieuws op, totdat hij een pittig verhaal publiceert over de plaatselijke weldoener de heer Ellemeet. Hij dreigt weer ontslagen te worden, maar juffrouw Minoes bedenkt een slim plan om te bewijzen dat Tibbe’s verhaal echt klopt.

Disc 5 - Pluk van de Petteflet
Op zijn zoektocht naar een nieuwe plek om te wonen, komt de achtjarige Pluk met zijn kleine rode kraanwagentje terecht bij de Petteflet. Hij neemt zijn intrek in het torenkamertje en maakt snel vrienden met de bewoners in de Petteflet en de dieren uit de Torteltuin. Zoals Aagje, de Stampertjes en meneer Pen, maar ook de dieren Zaza, Eekhoorn Duizeltje, Dollie Duif & Schuw Konijn. Als hij op een dag ontdekt dat de Torteltuin vernietigd dreigt te worden, zet Pluk alles op alles om zijn vriendjes en de Torteltuin te redden. Maar of het hem lukt....?

Disc 6 - Ibbeltje
Ibbeltje is een grappig, nieuwsgierig en ondernemend meisje dat nergens bang voor is. Ze woont met haar moeder, vader en pratende katten in een slaperig stadje. Als haar moeder op een dag uit angst voor een hond een boom inklimt, ontdekt Ibbeltje dat ze vroeger een kat is geweest. Ze wil hier alles over weten, maar haar ouders ontwijken al haar vragen. Op een dag vist Ibbeltje een parapluutje met een gouden knop uit Pinkepanks vijver. Het blijkt van de heks te zijn waar moeder als kat woonde. Vader verstopt het parapluutje, want het zorgt alleen maar voor ellende. Dat blijkt wel wanneer de heks na jaren weer verschijnt en haar parapluutje terug wil.

Disc 7 - Wiplala
Annie M.G. Schmidts Wiplala is een vrolijke avonturenfilm voor de hele familie over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar tinkelen. Wiplala kan niet zo goed tinkelen. Daarom besluit hij het land te verlaten. Kruipend door een hele lange gang belandt hij in de keukenkast van de familie Blom. Meneer Blom heeft weinig tijd en aandacht voor zijn twee kinderen, de verlegen Johannes en de zelfstandige Nella Della. Als Johannes per toeval Wiplala achter een pot pindakaas vindt, is hij blij iets voor zichzelf te hebben, maar het lukt hem niet lang zijn vondst voor de anderen verborgen te houden.

Extra 

  • Otje: Liedjes uit de film
  • Abeltje: 3 muziekclips
  • Minoes: Achter de schermen | Extra scenes | Bloopers | Clip Abel “Nooit meer bang”
  • Pluk van de Petteflet: Liedjes uit de film | Pluk sjoernaals | Pluk spelletjes
  • Ibbeltje: Achter de schermen | Liedjes | Bloopers

Bestel bij Bol.com

BFD