Toegankelijkheid

Skip to main content

Paul de Leeuw - Een kwart eeuw De Leeuw (DVD)

DVD: Paul De Leeuw - Een Kwart Eeuw De Leeuw

Uitgever: Universal / VARA / EVA
Speelduur: 1293 minuten (6 discs)
Datum: 2008

Beschrijving

Paul Henri de Leeuw wordt op 26 maart 1962 in Rottterdam-Ijsselmonde geboren. Hij groeit op in een gezin met een oudere broer en een jonger zusje. Hij doet de mavo, haalt later zijn havo-diploma en volgt de lerarenopleiding in Delft. Daar ontdekt Paul dat hij een artistiek talent is en hij meldt zich aan voor de Toneelacademie Maastricht. Hij wordt afgewezen…
In 1983 doet Paul mee met Cameretten in Delft, hét kleinkunstfestival van Nederland. Hij wint de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs. Na het succes van Cameretten krijgt Paul van zijn ouders twee jaar lang financiële steun om zich zelfstandig te ontwikkelen tot cabaretier. Geen slechte beslissing: in 1985 heeft Paul veel succes met zijn soloprogramma 'Stel moeder niet teleur' in de Nederlandse theaters.

Op 12 februari 1986 maakt het grote televisiepubliek kennis met Paul in het programma van Sonja Barend. De rest is, zoals dat zo mooi heet, TV historie met programma's als De Schreeuw van de Leeuw, Seth & Fiona, Laat De Leeuw, Herberg De Leeuw, PaPaul en Mooi Weer De Leeuw! Paul wist met het merendeel van deze shows een miljoenen- publiek aan zich te binden.
Ook dit seizoen wordt wekelijks door een miljoenenpubliek naar Mooi Weer De Leeuw! gekeken. Paul viert dit jaar zijn 25 jarig jubileum als artiest. Meer dan 20 jaar daarvan maakt hij televisie. Een compleet overzicht maken van de hoogtepunten uit die TV carrière is eigenlijk ondoenlijk.

Toch is de selectie gemaakt en het resultaat is indrukwekkend. Fragmenten uit de diverse Paul de Leeuw shows met allerlei gasten: Jan Smit, Ilse deLange, de Spice Girls, Robbie Williams, Majoor Bosshardt, Ria Visser, Lionel Richie, Debbie Harry, Bart de Graaff en vele anderen. Uiteraard ook de historische uitzending met René Klijn, waarvoor hij de Bronzen Roos zou krijgen in Montreux. Natuurlijk ook met zijn Annie de Rooy, Bob de Rooy, Jeltsin, Prins Bernhard, Godelieke, SMSmee, Bassie, Bob Ross, de Paus etc. Daarnaast interviews en optredens met Paul uit andere TV programma's, zoals zijn rol als songfestivalcommentator, een interview bij Barend & Van Dorp, Sterren op het Doek, Ranking The Stars én een flinke hoeveelheid prachtig bonusmateriaal, dat nooit op TV is uitgezonden. Kortom: een enorme hoeveelheid unieke, legendarische, hilarische en soms ontroerende televisie.

Bestel bij Bol.com

Universal, VARA