Toegankelijkheid

Overzicht van kinder- en jeugdtelevisie gestart in 2013
 
 

Leeuwenkuil, De (2013)

De LeeuwenkuilOmschrijving 

Jeugdserie gebaseerd op de boeken van Paul van Loon dat zich afspeelt in Durvers’ Zoo waar Daniël, Suzina en hun kleine zusje Littel samen met hun ouders en opa wonen.

De in de dierentuin door opa gebouwde boomhut De Leeuwenkuil, staat centraal in deze serie. Het is de plek waar de kinderen zich in hun eigen wereld kunnen terugtrekken om reddingsacties te bedenken die nodig zijn tijdens de avonturen die op hun pad komen.

 

Masha en de Beer (vanaf 2013)

Masha en de BeerOmschrijving

Bekroonde animatieserie voor jonge kinderen over het vrolijke meisje Masha en een uit het circus gevluchte beer. Ze worden dikke vrienden en de 'geen seconde stil zittende' Masha kan ook wel een speelkameraadje gebruiken. Saai wordt het nooit tijdens de avonturen in het bos... daar zorgt ze wel voor!

 

Nederland van Boven Junior (2013)

Nederland van Boven JuniorIn navolging van Britain from Above van de BBC en Deutschland von Oben van de ZDF wilde de VPRO ook graag een reportagereeks maken over Nederland gezien vanuit de lucht. Het beeld bestond dat Nederland eruit zou zien als een drukke mierenhoop maar dat bleek niet het geval, slechts 11% van het land is bebouwd. Wel is over de inrichting en bestemming van bijna alle delen nagedacht, of het nu gaat over waar op de Veluwe herten mogen lopen of hoe de schepen de haven van Rotterdam moeten binnenvaren. Het maken van de luchtopnamen vanuit een helikopter, vliegtuigjes en een luchtballon bleek geen gemakkelijke opgave.