Toegankelijkheid

Skip to main content

Teletubbies (vanaf 1998)

TeletubbiesDe makers van de Teletubbies hebben zich laten inspireren door een zachte knuffelpop en moderne technologie samen te voegen. Zo werd er een televisie in de buik van deze uiteindelijk technologische baby's gestopt en werden de personages verder uitgewerkt. Zo ontstonden de Teletubbies die in het land wonen waar televisie vandaan komt en heten Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa en Po. Ze praten net als baby's en dat is niet zonder reden want Teletubbies is speciaal gemaakt om de spraakontwikkeling bij kinderen te stimuleren. Net als kinderen zeggen de Teletubbies ook na wat ze horen. Soms praten ze dus net als de Verteller, en soms als de Stemtoeters.

In Teletubbies verschijnt elke keer op één van de buikjes een filmpje waarin kinderen uit verschillende delen van de wereld te zien zijn. Teletubbies wordt op een geheime plek in Warwickshire opgenomen op een groene heuvel met echte bloemen, echte konijnen, windmolens en stemtoeters. In 2001 werden de laatste afleveringen opgenomen van de oorspronkelijke serie, in 2014 is een nieuwe reeks van start gegaan.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
365+

Uitgezonden door
EO/TROS/Teleac/NOT/NTR (vanaf 1 september 1998)

Creatie
Anne Wood

Kostuumontwerp
Niki Lyons

Muziek
Andrew McCrorie-Shand

Openings- en eindtekst gesproken door
Marjolijn Touw

Regie
Vic Finch
David G. Hiller
Nigel P. Harris
 
Producenten
Andrew Davenport
Sue James
Anne Wood 

Nederlandse stemmenregie
Marjolein Algera
Marjolijn Touw
Jan Heuves

 


Publicatiedatum: 10 augustus 2005
Laatste aanvulling: 4 augustus 2021

© Ragdoll/Sony

TROS, NTR, Jaren 90, Jaren 00, Jaren 10, EO, 1998, Jaren 20, NOT, Stan Limburg, Marjolein Algera, Fred Meijer, Marlies Somers