Toegankelijkheid

Skip to main content

Star Street (1991-1992)

Star StreetErgens in het heelal bevindt zich de planeet Star Street die de vorm heeft van een vijfpuntige ster. De bewoners zijn de Starkids, kleine roze wezens die elk een teken van de dierenriem vertegenwoordigen. Aan het hoofd van de groep staat Leo (sterrenbeeld leeuw). Hij hoort zichzelf graag praten en is erg ijdel. Knippie (kreeft) is de kokkin van de groep. Zij bakt heerlijke plutopasteien en is goed bevriend met Weertje (weegschaal). Twee en Ling (tweeling) zijn stuntels en botsen tegen van alles op, vooral tegen elkaar. Guppie (vissen) is artistiek, Skorpie (schorpioen) is sportief en Torro (stier) praat met een Spaans accent.

Star StreetBlondie (maagd) houdt van zingen maar behalve zijzelf is er niemand die vindt dat ze dat ook goed kan. Plons (waterman) neemt regelmatig een duik in het stervormige zwembad. De overige bewoners zijn Boogje (boogschutter), Rampie (ram) en Sikkie (steenbok). Alle Starkids kunnen goed met elkaar opschieten en wonen in stervormige huisjes rond het zwembad. Maar hun aangename leventje wordt regelmatig verstoord door Momo de veelvraat. Dit paarsgekleurde monster woont op een andere planeet en is alleen maar geïnteresseerd in eten. Als hij niet genoeg eet wordt hij steeds kleiner.

Hij stuurt zijn leger van groene monsters, de Blub-blubs, er telkens op uit om eten te stelen bij de Starkids. Maar die weten iedere aanval van de dommige Blub-blubs af te slaan, soms met hulp van de waterdraak die het nabijgelegen meer woont en dikke maatjes is met Plons. Deze tekenfilmserie is bedacht door de Nederlandse striptekenaar en -schrijver Rens Benerink. Hij heeft ook diverse lp- en cd-hoezen ontworpen en was de oprichter van de cartoonschool in Amsterdam.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
Veronica (3 oktober 1991 - 21 mei 1992)
Kindernet/KinderNet 5 (6 november 1993 - 7 mei 1994 / 29 oktober 1994 - 11 augustus 1995 / 2 november 1995 - 29 mei 1998 / 15 februari - 1 oktober 1999 / 3 april 2000 - 2 februari 2001)
Yorin (6 september - 26 december 2003)

Alternatieve titel
Starstreet

Verhalen
Fred van der Zwaard
Wessel de Valk

Ontwerp personages
Rens Benerink
Phil Mendez

Muziek
Jos van Woudenberg
Joe Curiale
Alides Hidding

Animatieregie
Koichi Ishiguro

Regie
Mike Svayko

Producenten
Bunker Jenkins
Sjoerd Raemakers
Dennis Livson

Nederlandse stemmenregie en productie
Guido Jonckers

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 25 februari 2014

© Telecable Benelux B.V.

Veronica, Jaren 90, Jaren 00, Kindernet, Yorin, KinderNet 5, 1991, Jan Nonhof