Toegankelijkheid

Skip to main content

ZOOP (2004-2006)

ZoopDe allereerste Nederlandse soap voor de jeugd zou in eerste instantie Zoo Soap gaan heten maar werd uiteindelijk afgekort naar ZOOP. Deze populaire serie laat het leven zien van acht jongeren die een intensieve opleiding als dierenverzorger gaan volgen. De opkomende rangers worden opgesplitst in twee teams van vier personen en worden opgeleid door twee ervaren trainers van dierentuin Ouwehands Dierenpark. Het ene team wordt opgeleid door de deskundige ex-commando Gaby, die haar team goed onder de duim probeert te houden, terwijl het andere team de veel mildere leider Fabian aan het hoofd heeft staan.

ZoopDe aankomende rangers, bestaande uit Bionda, Bastiaan, Alwin, Elise, Moes, Sira, Mike en Taffie delen lief en leed met elkaar op de campus. Omdat ze nogal uiteenlopende karakters hebben stuit dit ook wel eens op onderlinge problemen. Naast verblijven schoonmaken, dierenkennis vergaren en alle andere facetten die het dierentuin-bestaan met zich meebrengt, krijgen ze ook te maken met spannende avonturen en mysteries die gepaard gaan met humor, intriges en romantiek. Opvallend was dat Sabine Koning, die bijna tien jaar Anita Dendermonde had gespeeld in Goede Tijden, Slechte Tijden vervulde, haar rol had ingeruild als Gaby Meerman in deze serie.

RTL 4-presentatrice Nicolette van Dam maakte destijds haar televisiedebuut als de mooie Bionda Kroonenberg. In 2004 won ZOOP de Gouden Stuiver als beste jeugdprogramma van dat jaar, de Nickelodeon Kids Choice Award en de Kinderkast Televisieprijs. In Ouwehands Dierenpark werden drukbezochte fandagen georganiseerd. Ook verschenen er drie bioscoopfilms: in 2005 'ZOOP in Afrika', in 2006 'ZOOP in India' en in 2007 'ZOOP in Zuid-Amerika'. In 2013 keerde de serie terug op televisie, digitaal opgeknapt en voorzien van een nieuw logo en een nieuwe intro.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
325

Uitgezonden door
Nickelodeon (7 april 2004 - 1 juni 2006 / 25 mei - 17 augustus 2007 / 2 september 2013 - 7 februari 2014)

Scenario
Sander Donker
Johan Nijenhuis

Muziek
Martijn Schimmer

Begintune gezongen door
Sita

Regie
Jamel Aattache
Dennis Bots
Johan Nijenhuis
Robin Pera
Bas van Teylingen
Jan Albert de Weerd

Producenten
Alain De Levita
Johan Nijenhuis

 


Met dank aan Veronica Magazine voor toestemming herpublicatie

Publicatiedatum: 30 maart 2011
Laatste aanvulling: 26 november 2017

© Nijenhuis & De Levita Film en TV/Nickelodeon

Jaren 00, Jaren 10, Nickelodeon, 2004