Toegankelijkheid

Skip to main content

My Dad the Rock Star (2004-2005)

My Dad the RockstarWanneer je leven voornamelijk uit tourbussen, koffers en hotelkamers bestaat, dan denk je wel eens aan een gewoon leven zonder toestanden. Dat geldt in ieder geval voor de 12-jarige Willy Zilla. Hij heeft namelijk schoon genoeg van het hectische leventje met groupies en roomservice. Een leventje net als andere kinderen met vriendjes en vriendinnetjes dat is waar hij naar verlangt. Maar ja, met een vuurspuwende rockster als vader die wereldberoemd is wordt dit erg moeilijk. Wanneer Willy's vader eindelijk met pensioen gaat en samen met zijn gezin in het kleine stadje Silent Springs gaat wonen, komt Willy's wens uit.

My Dad the RockstarIn deze nieuwe omgeving blijkt eens te meer dat de familie allesbehalve normaal is en hun heftige rock verleden moeilijk aansluiting vindt binnen het kleine stadje. In zijn 'gewone leventje' wordt Willy geconfronteerd met uitdagingen en situaties die nog veel moeilijker zijn dan dat hij gewend was. Bedenker van deze serie, de oorspronkelijk uit Israël afkomstige Chaim Witz, vertrok samen met zijn moeder op 9-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten nadat zijn vader hen had verlaten. Zijn naam veranderde hij in Gene Simmons en na een aantal bandjes te hebben opgericht, richtte hij samen met Paul Stanley in 1972 de rockband KISS op.

Met geschminkte gezichten en Simmons' ver uitstekende tong worden zij een rocklegende met als grootste hit I was made for lovin' you dat in 1979 weken lang op nummer 1 in de Top 40 stond. Aardig detail is dat de Nederlandse stemmen door bekende muzikanten zijn ingesproken. Barry Hay, zanger van de Golden Earring, heeft zelfs met Gene Simmons door Amerika getourd.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
Nickelodeon (1 oktober 2004 - 18 november 2006)

Creatie
Gene Simmons (boek "My dad the rockstar: Rebel without a nose ring")

Scenario
Ken Cuperus
Danny DiTata
Edward Kay
Jennifer Pertsch
Alice Prodanou
Gene Simmons
Jeremy Winkels

Regie
Doug Thomas

Producenten
Patricia R. Burns
Claude Carrère
Scott Dyer
Jocelyn Hamilton
Marilyn McAuley
Michelle Melanson
Doug Murphy
Emmanuèle Petry
Paul Robertson
Gene Simmons

Nederlandse stemmenregie
Stan Limburg

 


Publicatiedatum: 2 maart 2008
Laatste aanvulling: 11 september 2013

© Nelvana Limted/Carrère Groupe/Creative Sounds BV

Jaren 00, Nickelodeon, 2004, Stan Limburg