Toegankelijkheid

Skip to main content

Beugelbekkie (2001-2003)

BeugelbekkieSharon Spitz is een meisje zoals zoveel meiden van dertien met typische tienerproblemen, en zit daarnaast ook nog eens opgescheept met een beugel! Geen dag is meer hetzelfde want iedere keer als ze nu haar mond open doet gebeuren er vreemde dingen. Dat opzichtige stuk ijzer vangt namelijk telefoongesprekken op, laat cameralenzen springen en deuren spontaan openslaan! Ze belandt daardoor van de ene vreemde situatie in de andere en of dat al niet lastig genoeg is, krijgt ze ook nog eens een bijnaam: Beugelbekkie! Gelukkig wordt Sharon goed beschermd door haar oudere broer Adam die verkering heeft met het buurmeisje Hanna.

BeugelbekkieJoost is het kleine broertje van Sharon en hij houdt er van om zijn grote zus te pesten. Hij kan goed pianospelen en is erg slim voor iemand uit groep 6. Moeder Spitz is alleenstaand en probeert alle problemen die ontstaan binnen het gezin als moeder op te lossen wat tot irritatie bij Sharon leidt. Haar regels worden Sharon soms een beetje te veel en al doet ze goed haar best het de volgende keer beter te doen, dan weet Sharon’s moeder het altijd weer beter. Sharons vader is drummer in een rockband en is daarom veel op pad. Sinds de scheiding is zijn plaats ingenomen door David die door de kinderen wordt gezien als een nerd.

BeugelbekkieSharons beste vriendin Maria is kopppig en weet precies wat ze wil. Zij laat zich niet weerhouden van de meest extreme sporten als bergbeklimmen, mountainbiken en skiën. Cornel is één van Sharon’s beste vrienden. Hij heeft een goed hart en hangt altijd aan Sharon. Hij is allergisch voor zon en daar maken Nina, het popluairste meisje van school, en haar vrienden vaak lol over. Voor veel meiden zijn de belevenissen van Beugelbekkie heel herkenbaar. Ze is hopeloos verliefd op de leukste jongen van de school, heeft een vervelend broertje en een moeder die haar maar niet begrijpt.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
78

Uitgezonden door
Fox Kids/Jetix (1 december 2001 - 28 december 2005)
RTL Telekids

Originele titel
Braceface

Creatie
Melissa Clark

Scenario
Eva Almos
Melissa Clark
Edwina Follows
Myra Fried
Deborah Jarvis
Anita Kapila
Karen Moonah
Susin Nielsen
Deborah Peraya
Jennifer Pertsch
Alyse Rosenberg

Regie
Charles E. Bastien

Producenten
Patricia R. Burns
Melissa Clark
Marianne Culbert
Michael Hirsh
Stephen Hodgins
Patrick Loubert
Alicia Silverstone
Clive A. Smith
Cynthia Taylor
Wallace Wong

Nederlandse stemmenregie
Hein van Beem

 


Publicatiedatum: 21 mei 2007
Laatste aanvulling: 20 maart 2022

© Nelvana Limited/Jade Animation

Jaren 00, Fox Kids, Jetix, 2001, RTL Telekids, Jaren 20, Marjolein Algera, Jan Nonhof, Just Meijer, Angela Schijf, Dieter Jansen, Ajolt Elsakkers