Toegankelijkheid

Skip to main content

Webster (1985-1986)

WebsterWanneer ex-footballspeler George en advocate Katherine elkaar op een Griekse cruise ontmoeten weten ze beiden nog niet hoe hun toekomst eruit zal gaan zien. Maar één ding weten ze wel... ze zijn hoteldebotel van elkaar en besluiten meteen te gaan trouwen. George, die al jaren bevriend is met Gert Long, belooft de zorg van hun 7-jarige zoon Webster op zich te zullen nemen wanneer George en zijn vrouw Travis iets zou overkomen. Twee weken na de bruiloft van George en Katherine gebeurt wat niemand had kunnen denken: de ouders van Webster komen om bij een auto-ongeluk. Webster wordt zoals beloofd opgevangen door George en Katherine die in Chicago wonen.

WebsterWebster is een opvallende verschijning want buiten het feit dat hij nu door blanke ouders wordt opgevoed is hij maar 1 meter en 30 centimeter lang en dat maakt hem bij vele kijkers over de hele wereld erg geliefd. Niet iedereen was blij met de nieuwe ouders die Webster nu had gekregen. Het was vooral Websters oom Phillip die het maar niets vond dat zijn neef door blanken werd opgevoed. Na vele malen geprobeerd te hebben Webster te adopteren om samen een nieuw leven te beginnen in Chicago's South Side geeft hij het uiteindelijk op en verhuist naar Hollywood om daar een acteercarrière te beginnen.

Veel grappige en ontroerende situaties passeren de revue in deze sitcom die eerst Another ballgame zou gaan heten en vervolgens Then came you. Uiteindelijk werd het Webster omdat Emmanuel Lewis' karakter in de serie regelmatig op de voorgrond kwam te staan. In Nederland was de serie met zo'n anderhalf miljoen kijkers per aflevering op zaterdagmiddag zo populair dat de VARA besloot ook op andere uitzenddagen de sitcom uit te zenden. Alex Karras en Susan Clark, de acteurs die de adoptieouders van Webster spelen, waren in het echt ook met elkaar getrouwd tot Alex Karras in 2012 overleed.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
150

Uitgezonden door
VARA (26 januari 1985 - 10 november 1986)
SBS6 (6 september 1996 - 7 maart 1997 / 6 januari - 17 februari 2001)
Net5 (1 april - 25 juni 2000)

Creatie
Stu Silver

Muziek
Steven Sunshine
Madeline Sunshine

Begintune gezongen door
Steve Nelson
Gail Lopata Lennon

Regie
Lee Bernhardi
Joel Zwick
Art Dielhenn
Shelley Jensen
Peter Baldwin

Producenten
Bruce Johnson
Steven Sunshine
Madeline Sunshine
Bob Brunner
Fred Rubin
William P. D'Angelo
Arnold Kane
Judy Pioli

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 21 maart 2022

© Paramount Television

Net5, SBS6, VARA, 1985, Jaren 80, Jaren 90, Jaren 00