Toegankelijkheid

Skip to main content

Mijn andere ik (1990)

Mijn andere ikAndrew Clements is een gewone jongen die het liefst stripboeken over superhelden leest. Zijn buurman, dr. Benjamin Jeffcoate, is allesbehalve gewoon. Deze uitvinder bedenkt van alles om de wereld te verbeteren en de mensheid te helpen. Als Andrew op een dag bij zijn buurman op bezoek gaat, struikelt hij en wordt getroffen door radioactieve stralen. Tot zijn verbazing blijkt Andrew opeens over superkrachten te beschikken. Behalve heel sterk en razendsnel kan hij ook vliegen met behulp van spuitbussen die hij daarom altijd bij zich draagt. Dr. Jeffcoate is de enige die van Andrews superkrachten op de hoogte is en weet hem ervan te overtuigen deze geheim te houden.

Zelfs Andrews moeder en zijn jongere zus Erin mogen van niets weten. De uitvinder helpt Andrew bij het op de juiste manier gebruiken van zijn bovennatuurlijke krachten, zoals het bestrijden van de misdaad. Hoewel hij hierbij niet van uiterlijk verandert geeft Andrew zichzelf wel de naam Ultraman in zijn dagboek. Hij moet wel opppassen voor straling, bijvoorbeeld van een magnetron of röntgenstralen, want dan raakt hij zijn superkrachten tijdelijk kwijt. Deze van oorsprong Canadese serie was in februari en maart 1990 iedere werkdag 's avonds te zien op RTL Veronique, dat halverwege het jaar de naam veranderde in RTL 4.

De jonge hoofdrolspeler Jerry O'Connell is inmiddels volwassen en speelt nog altijd in televisieseries en films, waaronder 'Jerry Maguire', 'Scream 2' en de serie Sliders. Hij is ook te zien in de videoclip "Heartbreaker" van Mariah Carey.

 

Informatie

Afleveringen
72 (24 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
RTL Veronique/RTL 4 (19 februari - 23 maart 1990 / 5 november - 7 december 1990, als onderdeel van Telekids)

Originele titel
My secret identity

Creatie
Brian Levant
Fred Fox, Jr.

Scenario
Wilson Coneybeare
Fred Fox, Jr.
David Garber
Richard Marcus
John May
Eric Weinthal

Stuntcoördinator
Dwayne McClean

Muziek
Fred Mollin
Brad MacDonald

Begintune gezongen door
Fred Mollin

Producenten
Fred Fox, Jr.
David Garber
Patrick Doyle
Martin J. Keltz

 


Publicatiedatum: 3 augustus 2006
Laatste aanvulling: 21 maart 2022

© Sunrise Films/Scholastic Productions Canada