Toegankelijkheid

Skip to main content

Vrouw van Zes Miljoen, De (1976-1977)

De Vrouw van Zes MiljoenOorspronkelijk was het de bedoeling dat Jaime Sommers, de bionische vrouw, slechts in een paar afleveringen zou meespelen van De Man van Zes Miljoen. Net als bij haar jeugdliefde Steve Austin werd haar lichaam na een zwaar ongeluk voorzien van elektronica. Naast twee nieuwe benen en een krachtige arm had ze een supersonisch gehoor gekregen. Maar helaas stootte haar lichaam de elektromechanische onderdelen af en kwam ze te overlijden. Het Amerikaanse publiek was echter nog lang niet uitgekeken op Jaime, en daarom keerde zij terug in een eigen serie, waarin bleek dat ze naar haar dood was ingevroren.

De Vrouw van Zes MiljoenOp het moment dat dr. Rudy Wells nieuwe technieken had ontwikkeld werd ze ontdooid en opnieuw geopereerd. Ditmaal slaagde de ingreep, maar Jaime was wel een groot deel van haar geheugen kwijt. Haar aanstaande echtgenoot Steve Austin, de man van zes miljoen, herkende ze niet meer. De voormalig tenniskampioene keerde teleurgesteld terug naar haar geboorteplaats om een nieuw leven te beginnen als lerares. Maar net als Steve nam ze regelmatig opdrachten aan van Oscar Goldman van het OSI, het Office for Scientific Information. Haar bionische krachten had ze altijd nodig wanneer ze undercover ging als rodeorijdster, non of deelnemerster aan een missverkiezing.

Soms werkte ze samen met Steve aan een zaak, maar Jaime kreeg ook hulp van Maximillian. Deze bionische hond kon harder rennen dan een motor en at pistoolkogels. Uiteindelijk kwam het tussen Steve en Jaime toch nog goed: ze ontmoetten elkaar weer in drie televisiefilms die tussen 1987 en 1994 werden gemaakt, en in de laatste trouwden ze alsnog.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
58 (13 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
TROS (8 oktober 1976 - 5 augustus 1977)
Sky Channel (7 februari 1988 - 29 januari 1989)

Originele/alternatieve titel
The Bionic Woman
De Bionische Vrouw (dvd-release)

Scenario
Harve Bennett
Gerry Davis
Steven E. de Souza
Martha Humphreys

Stunt coördinator
Henry Kingi

Muziek
Jerry Fielding

Producenten
Lionel E. Siegel
Harve Bennett
Joseph d'Agosta
Kenneth Johnson
Nancy Malone
James D. Parriott
David G. Phinney
Arthur Rowe
Ralph Sariego
Craig Schiller
Arnold F. Turner

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 24 januari 2013

© Universal

TROS, Jaren 80, Jaren 70, 1976, Sky Channel