Toegankelijkheid

Skip to main content

Stuif es in (1968-1985)

Stuif es inStuif es in is voortgekomen uit het programma Voor de Vuist Weg van Willem Duys. Het programma had dezelfde opzet, maar dan voor kinderen en werd bedacht door Mieke Benda, die voor alle afleveringen de productie heeft gedaan. De eerste Stuif-es-in werd gepresenteerd door actrice Annabet Tausk maar zij werd na een ongelukje halsoverkop vervangen door Ria Bremer. Kinderen konden in Stuif es in alles laten zien waar ze mee bezig waren. Of dat nu muziek, sport of welke andere hobby dan ook was, het kon allemaal. Vaste onderdelen waren 'de balk' met de opgestuurde zelfgeknutselde voorwerpen en de uitreiking van de Gouden Stuiver.

Stuif es inHet programma was zo populair dat er in de vakantiemaanden speciale uitzendingen werd gemaakt, Stuif es in Post, omdat als het programma niet werd uitgezonden de post toch beantwoord kon worden. Een aantal bekende Nederlanders waren als kind voor het eerst te zien in Stuif es in, waaronder Ria Brieffies (Dolly Dots), Wibi Soerjadi en Anita Meyer. Jochem van Gelder mocht twee keer terugkomen met zijn bandparodie-act. Aan het onderdeel waarbij kinderen hun favoriete artiest playbackend mochten nadoen hebben onder andere Sjors Fröhlich als Henk Westbroek van Het Goede Doel en Antje Monteiro als één van de Dolly Dots meegedaan.

In het begin kwam het programma iedere keer live van een andere locatie, vervolgens werden dat de Meerpaal in Dronten en 't Spant in Bussum. Later werd het een rondreizende tent en het Stuif-es-in theater in Ponypark Slagharen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
176

Uitgezonden door
AVRO (8 juni 1968 - 25 mei 1985)

Alternatieve titels
Stuif es in Post
Stuif es uit

Presentatie
Ria Bremer
Annabet Tausk

Muziek
Rudy van Houten

Samenstelling en regie
Mieke Benda

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 29 juli 2022

© AVRO

AVRO, Jaren 80, Jaren 70, Jaren 60, 1968