Toegankelijkheid

Skip to main content

Secret Valley (1982-1983)

Secret ValleyOngeveer een halve eeuw geleden wemelde het in Secret Valley (Australië) van de goudzoekers, die daar tevergeefs hun geluk beproefden. Nu staan de hutjes en huisjes al jaren leeg. Alleen oude Dan woont er nog. Dat tot zéér ongenoegen van gemeenteambtenaar Cribbins, die er van alles aan doet om hem daar weg te krijgen. Maar dat laten de kinderen uit de buurt gelukkig niet zomaar toe. Ze richten een heerlijk vakantiekamp op in Secret Valley. Elk weekend komen er veel kinderen uit de stad om plezier te maken in de prachtige omgeving. Daardoor kan Dan blijven zitten. Maar Cribbins zit niet stil.

Secret ValleyHij schuwt geen enkel middel om de kinderen het leven zuur te maken. Daarbij krijgt hij hulp van Spider McGlurk en zijn bende die voor wat geld en snoep héél veel akelige streken uithalen en zo ontstaan veel spannende avonturen...
Aan deze Australische serie werd meebetaald door omroepen uit onder andere Spanje, Nederland en Canada, wat verklaart waarom deze landen of hun steden worden genoemd in de begintune. Na enkele jaren kwam er een vervolg: Professor Poopsnagle, over een Spaanse uitvinder en zijn vliegende rode autobus die de hulp inroept van de kinderen van Secret Valley.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
KRO (27 september 1982 - 28 maart 1983)
Kindernet (31 maart 1989 - 25 augustus 1990 / 1 juli 1995 - 28 december 1997)

Alternatieve titel
Geheime vallei
De verborgen vallei (Kindernet)

Scenario
Terry Bourke
Howard Ruby
David Philips

Muziek
Bob Young
David Phillips

Regie
Ric Birch

Producent
Roger Mirams

 


Bijdrage: Rianne Arends

Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© The Grundy Organization

KRO, Jaren 80, Jaren 90, Kindernet, 1982