Toegankelijkheid

Skip to main content

Rembo & Rembo (1987-1995)

Rembo & RemboHet meest absurdistische duo uit de geschiedenis van de Nederlandse (kinder)televisie is Rembo en Rembo. Gekleed in blauwe pakken presenteerden zij achter een driehoekige gele tafel met een rode telefoon grappige onzinsketches. Zelf noemden ze het "bovenmaatse humor van de één na bovenste plank" met een "grapdichtheid van 98,9%". Het doorgedraaide duo hield zich onder andere bezig met het naar elkaar koppen van koffiekopjes, het zonder gebruik weggooien van wegwerpaanstekers en ze probeerden het wereldrecord pingpongen met een legbatterij-ei te verbeteren. Iedere actie werd steevast met de uitspraak "tsjongejongejongejonge!" afgesloten.

Rembo & RemboIn de loop der jaren kwam een bonte stoet aan typetjes voorbij, zoals de buikdansers Rumboon en Rumboon, Arie en Anita, Gluurbuur en de strandverkoper. Maar de populairste personages waren de leden van de familie Magdat, met Turbomeisje Tampie, een meisje met blonde vlechten en een afgeplakt glas. Zij werd zo populair dat ze een eigen programma kreeg, Ojajoh?!!. Niet iedereen kan de humor van Rembo & Rembo waarderen. Toen Tampie het hoofd van haar broertje tussen de schuifdeuren klemzette omdat hij haar speelgoed afpakte, werd de vraag gesteld: mag dat? Het antwoord was nee, want zo konden de schuifdeuren kapot gaan.

De Kijkwijzer kon er niet om lachen, en gaf bij een herhaling in 2005 van deze aflevering een boete van 100 euro. Tsjongejongejongejonge!
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
27

Uitgezonden door
VPRO (4 oktober 1987 - 23 september 1995 / 27 september 2009)

Alternatieve titel
Kindervideotheek Rembo & Rembo

Samenstelling
Theo Wesselo
Maxim Hartman

Muziek
Leo Anemaat

Regie
Erik van den Broek
Theo Wesselo
Maxim Hartman

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 4 augustus 2021

© VPRO

VPRO, 1987, Jaren 80, Jaren 90, Jaren 00, Villa Achterwerk