Toegankelijkheid

Skip to main content

Poppenkraam, De (1980-1985)

De PoppenkraamIn deze sprookjesachtige serie over een speelgoedwinkel wonen Hugo en Henriëtte, twee poppen die echt kunnen bewegen en praten in de Poppenkraam. In het begin van deze serie vinden zij een toverdoos met snoepjes. Zij kunnen de verleiding niet om ervan te proeven. Het blijken groeisnoepjes te zijn en de baas van de winkel schrikt zich een hoedje als de twee poppen net zo groot als mensen zijn gworden. Omdat hij op vakantie gaat vindt hij het geen probleem: de poppen kunnen op de winkel passen. Later in de serie komen er een nieuwe poppen bij. Daisy, een chique pop met een grote strik in het haar en Krengetje, een heel ondeugend meisje.

Vreemde figuren komen binnen en gaan weer in De Poppenkraam maar daardoor is er altijd wel weer een aanleiding voor een spannend en leuk avontuur. Veel van deze avonturen speelde zich ook wel buiten af.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
45

Uitgezonden door
KRO (29 oktober 1980 - 29 december 1985 / 5 december 1988 - 25 september 1989)

Tekst
Nico Hiltrop

Muziek
Tonny Eyk

Regie
Nico Hiltrop

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© KRO

KRO, Jaren 80, 1980, Joost Prinsen, Martin Brozius, Jaap Stobbe, Lex Goudsmit, Henk Molenberg, Hetty Heyting, Paul van Gorcum, Marnix Kappers, Tonny Eyk, Marlous Fluitsma, Piet Ekel, Hans Otjes