Toegankelijkheid

Skip to main content

Matthew Star (1982-1983)

 Matthew StarOp het eerste gezicht lijkt Matthew Star een Amerikaanse tiener zoals er zoveel zijn. Hij is goed in sport en heeft een leuke vriendin, Pam. Maar schijn bedriegt want Matthew komt helemaal niet uit de Verenigde Staten. Hij is zelfs niet op aarde geboren maar in een ver sterrenstelsel, op de planeet Quadris. Matthew was nog maar een peuter toen kwaadaardige buitenaardse wezens de macht overnamen. Als kroonprins maakt hij deel uit van de koninklijke familie. Met zijn begeleider Walt is hij van Quadris gevlucht naar de aarde waar hij zich schuilhoudt door zich voor te doen als een gewone scholier op een school waar Walt les geeft.

Matthew Star

Maar zijn buitenaardse vijanden zijn de prins op het spoor en zijn leven is voortdurend in gevaar. Dankzij zijn bijzondere afkomst heeft Matthew telekinetische krachten zodat hij voorwerpen kan laten bewegen zonder ze aan te raken. Ook kan hij gedachten lezen en in de toekomst kijken. Walt probeert Matthew ervan te overtuigen voorzichtig te zijn, bijvoorbeeld bij het sporten. Want als Matthew gewond zou raken zou men in het ziekenhuis kunnen ontdekken dat hij twee harten heeft. Ook moeten zowel Matthew als Walt uitkijken voor bacteriën die voor mensen onschadelijk zijn maar voor hen levensgevaarlijk.

 Matthew StarWalt heeft geen bijzondere gaven omdat hij niet tot de koninklijke familie behoort. De enigen die weten waar Matthew en Walt oorspronkelijk vandaan komen zijn generaal Tucker en majoor Wymore. Zij zijn gespecialiseerd in buitenaards leven en doen regelmatig een beroep op de bijzondere gaven van Matthew die inmiddels met school gestopt is. Intussen hebben de buitenaardse wezens die Quadris aanvielen ontdekt dat de kroonprins zich schuilhoudt op aarde, al blijft onduidelijk wat ze van Matthew willen. Ze kunnen zich als gewone mensen voordoen, alleen doet water hen exploderen.

De toen nog onbekende Tom Cruise en Heather Locklear waren destijds twee van de acteurs die auditie deden voor de rol van Matthew Star en Pam Elliott.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
21

Uitgezonden door
TROS (16 november 1982 - 26 juli 1983)

Originele titel
The powers of Matthew Star

Creatie
Steven E. De Souza

Scenario
David Carren
Steven E. de Souza
Gil Grant
Tom Greene
Walter Koenig
Richard Christian Matheson
Lee Sheldon

Muziek
Denny Jaeger

Openingstekst gesproken door
Louis Gossett Jr.

Regie
Corey Allen   
Bruce Bilson   
Bob Claver   
Barry Crane   
Louis Gossett Jr.   
Jeffrey Hayden   
Gunnar Hellström   
Paul Krasny   
Guy Magar   
Leslie H. Martinson   
Vincent McEveety   
Ivan Nagy   
Leonard Nimoy   
Barbara Peters   
Ron Satlof

Producenten
Harve Bennett 
Gil Grant
Bruce Lansbury 
Daniel Wilson 
Scott Winant
Steven E. de Souza

 


Publicatiedfatum: 28 augustus 2005
Laatste aanvulling: 4 juni 2016

© Paramount Television

TROS, Jaren 80, 1982