Toegankelijkheid

Skip to main content

Lost Islands, The (1980)

The Lost IslandsOp uitnodiging van een miljonair maken 40 kinderen van verschillende nationaliteiten een reis op een groot zeilschip, dat de toepasselijke naam 'The United World' krijgt. Tijdens een orkaan dreigt het schip te vergaan. Aanvankelijk lijkt iedereen gered, maar dan blijken er nog vijf kinderen vermist te worden. Niemand weet dat zij gestrand zijn op een klein eilandje dat op geen enkele landkaart staat. Tony uit Australië, David uit Engeland, Anna uit Duitsland, Mark uit de Verenigde Staten en Su Ying uit China ontdekken dat het eiland Tambu heet. De vallei wordt bewoond door nakomelingen van schipbreukelingen uit de 18e eeuw die nog net zo leven als hun voorvaderen.

The Lost IslandsAlle achternamen van de eilandbewoners beginnen beginnen met een Q en van de huidige wereld hebben ze geen idee. Een vreemde gemaskerde man, die iedereen Q noemt, heerst als een tiran over het eiland. Niemand heeft zijn gezicht ooit gezien en hij zou al meer dan 200 jaar oud zijn door het eten van zeldzaam blauw zeewier. Q zet de kinderen gevangen in een grot. Daar leren ze Jeremiah Quizzle kennen. Hij vertelt hen dat er een tweede eiland is, Malo, dat als gevangenis dienst doet. Daar moeten de gevangenen duiken naar het mysterieuze zeewier. De kinderen weten te ontsnappen naar het moeras waar de restanten van het schip zich bevinden.

The Lost IslandsIn het moeras staat ook de boomhut van Helen Quinn. Zij helpt de kinderen en vertelt dat haar broer Jason een van de gevangenen is op Malo. De meeste bewoners van het eiland komen niet in het moeras omdat het er zou spoken. De vijf schipbreukelingen willen terug naar de bewoonde wereld maar hoe kunnen ze nu van een eiland wegkomen waarvan niemand weet dat het bestaat? Dankzij een combinatie van elementen uit klassieke verhalen zoals 'Robinson Crusoë' en 'The Time Machine' is van The Lost Islands een spannende serie gemaakt, in 1976 de duurste tot dan toe in Australië. Opmerkelijk is de begintune, waarin bijna de gehele eerste aflevering wordt bezongen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
KRO (3 juni - 6 december 1980)

Alternatieve titel
De verlaten eilanden
De vergeten eilanden

Creatie
Michael Laurence
Roger Mirams
Bill Hughes

Scenario
Ian Coughlan
Michael Laurence

Muziek
Bob Young
Michael Caufield

Begin- en eindtune gezongen door
Michael Caufield

Regie
Rick Birch
Bill Hughes
Peter Maxwell
Howard Rubie
Keith Heygate
Michael Midlam
Simon Wincer

Producenten
Roger Mirams
Michael Laurence

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 16 oktober 2017

© 0-Ten Network Australia/Paramount

KRO, Jaren 80, 1980