Toegankelijkheid

Skip to main content

Jem (1986-1987)

JemDe opkomst van muziekzenders aan het begin van de jaren '80 inspireerden de makers van deze Amerikaanse tekenfilm over twee rivaliserende meidengroepen. De liedjes worden gepresenteerd met een flitsende vormgeving alsof het echte videoclips zijn. Aan het begin en aan het einde van ieder nummer worden linksonder in beeld artiest en titel genoemd, precies zoals MTV dat altijd deed. Hoofdpersoon is Jerrica Benton, een jonge vrouw die na het overlijden van haar vader Emmett de helft van een platenmaatschappij erft, Starlight Music. Eric Raymond, de andere eigenaar, heeft de leiding overgenomen en vindt Jerrica ongeschikt om Emmetts werk over te nemen.

jemEric heeft net een nieuwe band opgericht: The Misfits, bestaande uit drie ruige meiden die allesbehalve vriendelijk tegen Jerrica zijn. Maar zij laat zich niet uit het veld slaan en richt een eigen groep op, samen met haar jongere zus Kimber en twee vriendinnen, Aja en Shana. Jerrica heeft hen leren kennen in het weeshuis dat ook door haar vader geleid werd. Zij krijgt hierbij hulp uit onverwachte hoek: Synergy, een sprekende computer die levensechte hologrammen kan projecteren. Voor zijn dood werkte Jerrica's vader in het geheim aan dit project, als laatste geschenk aan zijn dochters.

Ook voor muziekinstrumenten en kostuums blijkt Emmett gezorgd te hebben. Via stervormige oorbellen kan Jerrica communiceren met Synergy. De groep krijgt de toepasselijke naam Jem and the Holograms en zijn al snel een succes. Dit tot ongenoegen van The Misfits die er alles aan doen om Jerrica en haar vrienden dwars te zitten. In 2015 is deze serie bewerkt tot speelfilm, 'Jem and the Holograms', met Aubrey Peeples in de titelrol.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
65 (28 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
VARA (6 oktober 1986 - 27 april 1987 / 7 april - 22 september 1988)
Sky Channel (5 maart 1987 - 14 januari 1989)
Super Channel (25 november - 16 december 1989)

Creatie
Christy Marx

Muziek
Anne Bryant
Ford Kinder
Robert J. Walsh
Barry Harman

Begintune gezongen door
Britta Phillips

Stemmenregie
Wally Burr

Regie
Ray Lee
Jay Bacal
Jim Graziano

Producenten
Jim Duffy
Gwen Wetzler
Will Meugniot
Marija Miletic Dail

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 10 maart 2006

© Hasbro, Inc.

VARA, Super Channel, Jaren 80, 1986, Sky Channel