Toegankelijkheid

Mega Mindy (2007-2012)

Mega MindyIn het najaar van 2006 waren de heldendaden van Mega Mindy voor het eerst te zien op de Vlaamse televisie. Het grote succes zorgde ervoor dat de TROS de serie naar Nederland haalde en ook hier werd de superheldin met een sterk rechtvaardigheidsgevoel populair. Mega Mindy is het alter ego van Mieke, een onopvallende en verlegen agente die samen met haar opa en oma Fonkel ergens in een provinciestadje woont. Oma Fonkel heeft een snoepwinkeltje, maar geen gewone zaak want achter één van de snoepkasten bevindt zich het laboratorium van opa Fonkel. Hij is een uitvinder en heeft Bliep gebouwd, de capsule waarin Mieke transformeert tot Mega Mindy.

Mega Mindy

Omdat opa Fonkel in het verleden een uitvindersverbod heeft gekregen moet het bestaan van de supercomputer Bliep geheim blijven. Mieke mag daarom aan niemand vertellen dat zij Mega Mindy is, de superheld die regelmatig te hulp schiet bij het vangen van vaak kleurrijke schurken. Mieke werkt op het politiebureau waar de verwaande maar niet al te slimme commissaris Migrain het voor het zeggen heeft. Zij koestert een stille liefde voor haar knappe collega Toby maar durft dat niet tegen hem te zeggen. Toby is juist verliefd op Mega Mindy maar wanneer zij haar kostuum weer heeft ingeruild voor haar politie-uniform, ziet hij Mieke niet staan.

Mega MindyMet hulp van de uitvindingen van opa Fonkel weet Mega Mindy de stad van allerlei misdadigers te ontdoen. Zo kan Mega Mindy van plaats veranderen en zich razendsnel bewegen. Er is wel altijd haast bij geboden omdat Mieke maar tijdelijk als Mega Mindy kan optreden. De populariteit van de serie leidde tot cd’s, theatervoorstellingen, speelfilms en televisiefilms, waaronder een reeks waarin Toby ook in aanraking komt met Bliep en getransformeerd wordt tot Mega Toby. Het knalroze pak met cape en masker dat Mega Mindy draagt werd een populair kostuum tijdens carnaval. Op verzoek kwam er ook een versie voor volwassenen in de handel.

 

Informatie

Aantal afleveringen
66 + 3 specials + 4 Mega Toby specials

Uitgezonden door
Ketnet (29 oktober 2006 - 16 oktober 2011 / vanaf 19 oktober 2011 regelmatig herhalingen)
TROS (2 mei 2007 - 4 april 2012 / vanaf 6 april 2012 regelmatig herhalingen)

Scenario
Gert Verhulst
Hans Bourlon
Sophie Verbruggen

Muziek
Olaf Janssens

Begintune gezongen door
Free Souffriau

Regie
Matthias Temmermans
Joke Pevenage
Klaus Verschuere
Bob Van Leemputten

Productie
Sven Duym

 


Publicatiedatum: 2 juni 2007
Laatste aanvulling: 4 augustus 2021

© Studio 100

TROS, Jaren 00, Jaren 10, 2007, Studio 100, Ketnet