Toegankelijkheid

Skip to main content

Blinky Bill (1998-1999)

Blinky BillDe vrolijke koala Blinky Bill woont samen met z'n vriendjes in het bos Groenerdam. Als op een koude kille nacht de bomen worden weggehaald voor een houtfabriek en daardoor alles wordt vernield, zijn Blinky en z'n vriendjes allesbehalve blij. Blinky laat het er niet bij zitten en door zijn vindingrijkheid probeert hij er alles aan te doen om het gebied weer leefbaar te maken. Zo organiseert hij onder andere een hardloopwedstrijd om geld bij elkaar te verzamelen voor een nieuw ziekenhuis. Met veel timmer- en schilderwerk wordt Groenerdam weer opgebouwd. Maar de dingo's dwarsbomen Blinky's activiteiten regelmatig waardoor het soms moeilijk is alles voor elkaar te krijgen.

Blinky BillToch lukt het hem en krijgt hij zelfs een baan aangeboden als leraar. Hij komt er wel achter lesgeven is toch moeilijker dan hij dacht. In 1992 verscheen al een speelfilm waarin Blinky in een prachtig Australisch woud woont dat wordt verwoest door houthakkers. De verlaten koala gaat dan op zoek naar zijn familie. Op zijn tocht ontmoet hij verschillende dieren en samen met hen gaan hij op zoek naar zijn moeder. Ook proberen ze Blinky's koalavriendinnetje op te sporen die geadopteerd is door het nichtje van een houthakker. In deze film worden de avonturen in de 'echte' wereld beleefd waarbij net als in de serie de mensen een lesje in wijsheid wordt meegeven.

Blinky Bill is ook de bijnaam die de Australiërs hebben gegeven aan het knipperende licht bovenop de brug in de haven van Sydney. In 2015 kondigde Studio 100 aan een nieuwe reeks te zullen maken met computergeanimeerde afleveringen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
78 

Uitgezonden door
RTL 4 (4 februari 1998 - 4 maart 1999)
RTL Telekids

Originele titel
The adventures of Blinky Bill

Creatie
Dorothy Wall (boek "The complete adventures of Blinky Bill")

Scenario
Yoram Gross
Leonard lee
John Plamer

Muziek
Guy Gross

Regie
Yoram Gross

Producenten
Sandra Gross
Yoram Gross

 


Publicatiedatum: 2 maart 2008
Laatste aanvulling: 16 april 2015

© Jonathan M. Shiff Productions/Yoram Gross Film Studios/Meta Sound 

RTL 4, Jaren 90, RTL Telekids, 1998, Jaren 20