Toegankelijkheid

Skip to main content

Hopeloze Heks, De (2002-2006)

De Hopeloze HeksOp de Kakelacademie, waar enkel heksen uit heksengeslachten worden toegelaten, krijgen meisjes les in hekserij. Hoewel Merel Hobbel niet uit een heksenfamile afkomstig is wordt zij toch toegelaten door haar uitmuntende opstel over heksen. Het is een bijzondere school met vreemde leraren en magische voorwerpen, zoals het “Groots Magisch Rad” dat symbool staat voor de reis door het leven. Hoewel het even wennen is probeert Merel erg haar best te doen om zich aan te passen, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Zo belandt ze de eerste dag met haar ouderwetse bezem tussen de vuilnisbakken.

De Hopeloze HeksZe wordt door Maud Maneschijn geholpen om daar weer uit te komen en de twee worden harstvriendinnen. Hun klasgenoot Edith Huigel vindt Merel maar een smet op de academie. Edith is afkomstig uit één van de beroemste heksen- en tovenaarsgeslachten en samen met haar vriendin Ursula probeert ze Merel in de problemen te brengen. Gelukkig heeft het hoofd van de academie, heks Kakel, het goed met Merel voor want anders zou ze zeker wel 20 keer van school zijn gestuurd. Als het aan heks Hakblok had gelegen, was dit namelijk al lang gebeurd want zij vindt Merel al vanaf dag één een zeer slechte leerling die alleen maar grapjes maakt en nauwlijks oplet.

Het lukt haar niet eens om op een bezemsteel te vliegen zonder neer te storten. Ook haar toverformules mislukken altijd. Toch laat Merel zich niet kisten en maakt gelukkig nog meer vriendinnen waarmee ze er toch in slaagt om alles tot een goed einde te brengen. Vanaf aflevering 53 staan de belevenissen van Merels nichtje Henriëtta centraal, die al net zo stuntelig is. Ook zij belandt op de eerste schooldag met haar bezem tussen het vuilnis. Ze wordt de beste vriendin van Mona Huigel, het zusje van Edith, maar heeft heel wat te stellen met de gemene Belladonna Braadslee.

 

Informatie

Aantal afleveringen
79

Uitgezonden door
AVRO (2 oktober 2002 - 3 september 2006)

Originele/alternatieve titel
The worst witch
The new worst witch
De nieuwe hopeloze heks

Creatie
Jill Murphey (boekenreeks "The worst witch")

Scenario
Garry Lyons
Martin Riley
Brian Lynch

Muziek
Paul K. Joyce

Regie
Andrew Morgan
Stefan Pleszczynski
Bill Britten
Indra Bhose
Andrew Gunn
Michael Cocker

Producenten
Ian Whitehead
Arnie Gelbart
Michael Haggiag
Michael Treen
Dan Maddicott
Angela Beeching
Josh Dynevor 

Nederlandse dialoogregie
Marty de Bruijn
Angélique de Boer
Jan Nonhof

 


Publicatiedatum: 27 februari 2008
Laatste aanvulling: 6 augustus 2021

© Granada

AVRO, Jaren 00, 2002, Marjolein Algera, Jan Nonhof, Just Meijer, Marlies Somers, Angélique de Boer, Beatrijs Sluijter, Victor van Swaay