Toegankelijkheid

Skip to main content

Flight 29 Down (2006-2007)

Flight 29 DownWanneer tien studenten uit Los Angeles voor een spannende eco-trip met het vliegtuig naar Micronesië vertrekken, belanden ze onderweg in een tropische storm. Het vliegtuigje stort neer op een verlaten eiland, maar gelukkig overleven ze allemaal de crash. Gestrand in de wildernis is er maar weinig hoop op een redding want ook de radars hebben alle contact verloren met vlucht 29 en daarom besluiten Abby, Jory, Ian en piloot kapitein Bob Russell op verkenning te gaan, op zoek naar hulp. De overige zeven - Lex, Allen, Nathan, Daley, Eric, Cody, Taylor en Melissa - blijven achter om een kamp op te zetten. Door hun verschillende karakters hebben ze vaak conflicten met elkaar.

Flight 29 DownOpvallender is dat ze het vervelender vinden dat het comfort van thuis er niet meer is. Het is het begin van een spannend overlevingsverhaal waarbij ze niet alleen op zoek moeten gaan naar voedsel en water in plaats van pizza's eten en televisie kijken, maar zullen ook met elkaars emoties moeten leren omgaan. Rivaliteit en ruzies zijn daarom aan de orde van de dag maar uiteindelijk zullen ze hun verantwoording moeten nemen en draait alles om teamwork.
De afleveringen geven elke keer een dag weer uit dit spannende maar soms ook dramatische avontuur waarbij ze nu noodgedwongen met elkaar moeten samenwerken om levend van het eiland af te komen.

Het verhaal lijkt duidelijk geïnspireerd te zijn op het succes van de televisieserie Lost, al is het thema van een groep jongeren die op een eiland terechtkomen al eerder gebruikt in Twee jaar vakantie en The lost islands. Na twee seizoenen werd de serie afgesloten met een televisiefilm, die ook in vier delen is vertoond.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26 + 1 televisiefilm

Uitgezonden door
TROS (3 juli 2006 - 10 augustus 2007)

Creatie
D.J. MacHale
Stan Rogow

Muziek
Sam Winans

Regie
Tim O'Donnell
Steve De Jarnatt
D.J. MacHale

Producenten
Shauna Shapiro Jackson
Andrea Boyd
D.J. MacHale
Stan Rogow
Lauryn Cole
Jim Rapsas
Jessica Hanlon

 


Publicatiedatum: 30 maart 2008
Laatste aanvulling: 28 juli 2012

© Group Tack/Sanrio Film/Saban

TROS, Jaren 00, 2006