Toegankelijkheid

Skip to main content

iCarly (2008-2013)

iCarlyDe internetshow iCarly onstaat per toeval door een flauwe grap als Sam, de vriendin van Carly, een foto van schooljuffrouw Briggs neemt en haar hoofd op het lichaam van een neushoorn zet. Nadat de foto op de gang werd gehangen zag mevrouw Briggs zichzelf als een neushoorn en ging daardoor volledig uit haar dak. Briggs verdenkt Carly ervan dit gedaan te hebben en voor straf moet ze op zaterdag naar school om de kandidaten die mee willen doen aan een talentenjacht te beoordelen. Carly baalt hiervan en vraagt Sam haar te komen helpen omdat het allemaal haar schuld is.

De technische Freddie, buurjongen van Carly, biedt zichzelf aan om de audities te komen filmen. Tijdens de opname maken ze grappen over de slechte acts en juffrouw Biggs die Freddie later per ongeluk op het internet zet. Bijna de hele school vindt het filmpje geweldig. Carly, Sam en Freddie hebben nu zoveel fans die ze niet willen teleurstellen en besluiten door te gaan met het maken van grappige filmpjes. En zo werd de populaire internetshow iCarly geboren. Het tienerprogramma werd in 2008 genomineerd voor de Nickelodeon Kids Choice Awards in de categorie favoriete kindershow.

De daarop volgende jaren won iCarly achtereenvolgens drie maal deze prijs en werd Jennette McCurdy in 2011 en 2012 gekozen als favoriete TV-Sidekick.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
109

Uitgezonden door
Nickelodeon (17 mei 2008 - 13 april 2013 /vanaf 14 april 2013 regelmatig herhalingen) 

Creatie
Dan Schneider

Scenario
Dan Schneider
Jake Farrow
Andrew Hill Newman
Arthur Gradstein
Steven Molaro
Steve Holland
Ethan Banville
Dicky Murphy

Muziek
Michael Corcoran

Begintune gezongen door
Miranda Cosgrove

Regie
Steve Hoefer
Roger Christiansen
David Kendall
Adam Weissman

Producenten
Dan Schneider
Robin Weiner
Joe Catania
Amber Comisar
Jana Petrosini
Amber Benson
Neil A. Sheridan
Bruce Rand Berman

 


Publicatiedatum: 31 mei 2012
Laatste aanvulling: 24 maart 2022

© Nickelodeon/Schneider's Bakery

Jaren 00, Jaren 10, 2008, Nickelodeon