Toegankelijkheid

Skip to main content

Black Beauty (1992-1993)

Black BeautyDit vervolg op de gelijknamige avonturenserie uit de jaren '70 start met de terugkeer van Nigel Denning, een militaire arts die naar zijn vaderland Engeland terugkeert om eindelijk zijn 12-jarige dochter Vicky weer terug te zien. Vicky Denning groeide tijdens zijn afwezigheid en na de dood van haar moeder op bij haar grootvader. Tijdens zijn terugkeer neemt de vader van Vicky (niet te verwarren met de dochter van dr. James Gordon uit de eerste serie die ook Vicky heette) zijn tweede vrouw, de jongste dochter van dr. James Gordon, Jenny mee om als nieuw gezin naar Nieuw Zeeland te emigreren en daar een nieuw bestaan op te bouwen.

Black BeautyDe grootvader van Vicky zet zijn vraagtekens bij deze beslissing, hij wil dat Vicky traditioneel onderwijs krijgt in Engeland maar hun besluit staat vast. Nog voordat ze naar Nieuw Zeeland verhuizen maakt Vicky kennis met Black Beauty. Ze is meteen stapelgek op de zwarte hengst van Jenny, die ooit mishandeld werd gevonden in de nabij gelegen bossen van Five Oaks. Terwijl Nigel per schip vast vooruit gaat naar Nieuw Zeeland om alles klaar te maken voor de grote verhuizing zinkt het schip nog voor hij aankomt en wordt Nigel als vermist opgegeven. Ondanks het grote verlies besluit Jenny toch samen met haar stiefdochter Vicky naar Nieuw Zeeland te emigreren.

Black BeautyZe wil daar haar beroep als veearts wilt voortzetten. Wanneer de twee zich daar net hebben gevestigd wordt er een brief bezorgd, afkomstig van Jenny's vader, met daarin het bericht dat Black Beauty is gestorven. Vol van verdriet bezoekt Vicky het graf van haar echte moeder en ziet daar opeens een mysterieus zwart paard staan waarmee de avonturen met een 'nieuwe' Black Beauty kunnen beginnen. Twee jaar na het einde van deze serie werd nog een reeks gemaakt, die zich in Australië afspeelt rond het weesmeisje Bella. Zij vindt in Black Beauty een nieuwe vriend. In Nederland waren beide reeksen als één serie te zien.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
52

Uitgezonden door
EO (1 oktober 1992 - 24 november 1993)

Originele titel
The new adventures of Black Beauty

Creatie
Anna Sewell (boek "Black Beauty")

Scenario
Ken Catran
Helen Steel
Joan Ambrose
Roger Moulton
David Phillips
Sheila Sibley

Muziek
Denis King
Chris Neal

Regie
John Crome
Catherine Millar
Mike Smith
Ian Gilmour
Mario Andreacchio
Sophia Turkiewicz
Karl Zwicky

Producenten
John Crome
Murray Newey
Tom Parkinson
Richard Becker
Des Monaghan
Natalie Wentworth-Shields
Sue Wild

 


Publicatiedatum: 10 juni 2010
Laatste aanvulling: 21 juli 2012

© The Fremantle Corporation/London Weekend Television/Isambard Productions Ltd

Jaren 90, EO, 1992