Toegankelijkheid

Skip to main content

Sint en Co (2016-2017)

Sint en CoNa hun aankomst in Nederland nemen Sinterklaas en de Pieten hun intrek in het Pietenhuis. De jonge leerling-pieten Slim en Pret willen niets liever dan het echte werk doen, maar ze moeten eerst hun pietenexamen halen. Wanneer ze eindelijk een keer mogen helpen in de Pakjeskamer, ontdekken ze een achtergebleven cadeautje. Slim en Pret besluiten dit zelf te bezorgen, maar raken al snel verdwaald. Het spoor van pepernoten dat Slim had uitgezet is opgegeten door een zwerfhondje. Gelukkig worden ze vrienden met het hondje, dat ze Wolf noemen. Hoofdpiet en Meesterpiet willen niets van deze vriendschap weten, Sinterklaas daarentegen is milder en besluit dat Wolf mag blijven.

Sint en CoOndertussen heeft Sinterklaas zo zijn eigen problemen. Zijn modebewuste assistent Paspiet probeert hem te overtuigen om een nieuwe huistabberd te dragen maar ook een afzichtelijke nieuwe mijter. Terwijl Meesterpiet zich bezighoudt met het in toom houden van de leerling-pieten, probeert Hoofdpiet keukenpiet Pietza over te halen om eens iets anders te koken dan pizza’s, zoals gezonde gerechten met groenten.

Dan ontstaat er een groter probleem: de sleutel van de Pakjeskamer waar alle cadeautjes liggen is verdwenen nadat er net een groot slot op de deur is gezet. De Pieten proberen de sleutel terug te vinden maar de tijd dringt. De smid wordt ingeschakeld om te helpen, maar zonder de sleutel kan Pakjesavond in gevaar komen. Lukt het de Pieten om op tijd de sleutel te vinden en het slot te openen, zodat het feest toch door kan gaan?

In 2017 zond RTL een tweede avontuur uit met als titel: Sint en Co: Het Verdwenen Boek.

 

Informatie

Aantal afleveringen
28

Uitgezonden door
RTL Telekids / RTL 8 (14 november 2016 - 1 december 2017)

Alternatieve titels
Sint + Co
Sint & Co

Regie
Kaj Driessen

Producenten
Ingrid Remeijsen
Roemer Scholten

 


Publicatiedatum: 19 september 2024
Laatste aanvulling: 19 september 2024

© RTL Nederland

Jaren 10, RTL Telekids, RTL 8, 2016