Toegankelijkheid

Skip to main content

Op weg naar Pakjesavond (2015-2017)

Op weg naar Pakjesavond

De Nickelodeon serie Op weg naar Pakjesavond was in 2015 baanbrekend omdat het als eerste kinderserie in Nederland afstapte van de traditionele 'Zwarte Piet'. Vanaf het eerste seizoen zijn alle Pieten ongeschminkt te zien, een keuze die in samenwerking met Nickelodeon werd gemaakt om de boodschap van inclusiviteit te benadrukken: elk kind moet zich welkom voelen.

In het eerste seizoen raakt Sinterklaas zoek wanneer hij zelf een vergeten brief wil ophalen. Terwijl het bijna Pakjesavond is maakt niemand zich aanvankelijk zorgen, tot de Pieten beseffen dat ze hem kwijt zijn. Tegelijkertijd neemt de jonge Kaatje een verwarde oude man, Meneer Trekvogel, in huis, die zijn geheugen lijkt te zijn verloren. Het 11-jarige meisje Gwen en haar buurman Marlon besluiten op zoek te gaan naar de vermiste Sinterklaas. Zou het kunnen dat Meneer Trekvogel eigenlijk Sinterklaas is?

Op weg naar PakjesavondIn seizoen twee dreigt Pakjesavond in gevaar te komen wanneer een nieuwe Piet het Pakjeshuis binnendringt. Deze Piet, die in werkelijkheid werkt voor de boosaardige Madame, probeert het feest van Sinterklaas te saboteren. Zelfs de trouwe Pieten beginnen aan Sinterklaas te twijfelen. Met de tijd die begint te dringen, rijst de vraag of Pakjesavond gered kan worden.

In het derde en tevens laatste seizoen is de sluwe ondernemer Dirk Diamant uit op de baan van Sinterklaas. Hij weet op slimme wijze binnen te dringen in het Pakjeshuis en heeft grote plannen. Hij wil namelijk de Pieten overbodig maken en uiteindelijk zelf de rol van Sinterklaas innemen. Gelukkig komen de kinderen Boris en Ayla erachter wat Dirk van plan is. Samen proberen ze Sinterklaas op tijd te waarschuwen, voordat Dirk zijn plan kan voltooien en Pakjesavond voor altijd verandert.

 

Informatie

Aantal afleveringen
56

Uitgezonden door
Nickelodeon (9 november 2015 - 5 december 2017)

Scenario
Anya Koek
Brian De Vore
Gerben Hetebrij
Matthijs Bockting
Alexander de Bruijn

Regie
Anna van Keimpema
Jop de Vries

Producenten
Alain De Levita
Dennis Cornelisse
Kaja Wolffers
Niels Bok
Ronald Versteeg
Sabine Brian
Sandra van der Oest
Tom van Blommestein
Wynand Chocolaad

 


Publicatiedatum: 19 september 2024
Laatste aanvulling: 19 september 2024

© NL Film / Nickelodeon

Jaren 10, Nickelodeon, 2015