Toegankelijkheid

Skip to main content

Ja Zuster, Nee Zuster, Alle liedjes uit (CD)

CD: Alle Liedjes Uit Ja Zuster, Nee Zuster

Uitgever: Universal
Aantal: 4 cd's
Luisterduur: 240 minuten
ISBN: 978-90-5444-621-7
 
Beschrijving
 
In 1965 schrijven Annie M.G. Schmidt en componist Harry Bannink televisiegeschiedenis met de jeugdserie ‘Ja Zuster, Nee Zuster’.

Het is misschien wel de bekendste Nederlandse televisieserie van afgelopen eeuw. Veel liedjes uit de serie zijn moderne klassiekers geworden, zoals ‘M’n opa’, ‘Wil u een stekkie van de fuchsia’ en natuurlijk het titellied ‘Niet met de deuren slaan (Ja zuster, nee zuster)’.

Hoewel de serie bedoeld was als kinderserie, zaten na enkele afleveringen ook heel veel volwassenen in Nederland voor de buis. Sterker nog… afspraken werden verzet, vergaderingen afgezegd en sportwedstrijden verplaatst. 'Ja Zuster, Nee Zuster’ speelt zich af in een ‘rusthuis vol herrie’, waar zuster Klivia de scepter zwaait.

In het huis wonen veel karakteristieke personen, zoals Gerrit, Opa, de ingenieur en boze buurman Boordevol. Elke aflevering staat volledig op zichzelf en vaak heeft het verhaal niet veel bijzonders om het lijf. De liedjes hebben, in tegenstelling tot de musicals, weinig met het verhaal te maken. Op dit luisterboek is de complete verzameling liedjes te vinden die werden gezongen in de tv-serie.

Bestel bij Bol.com

Universal