Toegankelijkheid

Skip to main content

High School Musical (2006)

High School MusicalIn dit speciaal voor televisie gemaakte dans- en zangspektakel ontdekken Troy Bolton en Gabriella Montez op oudejaarsavond door toeval hun gezamenlijke liefde voor muziek, wanneer zij als willekeurig stel worden gekozen om samen een karaokenummer te zingen. Wanneer de kerstvakantie is afgelopen en beiden weer naar school moeten ontdekken ze dat ze op dezelfde school zitten waar Troy de ster is van het Wild Cats basketbalteam en de slimme Gabriella zich aansluit bij de scheikundeclub. Troy en Gabriella willen allebei graag meedoen aan de audities van de schoolmusical, maar wat vinden hun teamleden hiervan?

High School MusicalNa veel wikken en wegen besluiten ze zich toch in te schrijven tot verbijstering van tiener-dramakoningin Sharpay Evans die hier alles behalve blij mee is. Zij en haar broer Ryan zijn namelijk al 17 keer achter elkaar de hoofdrolspelers geweest in de schoolopvoeringen. Als het basketbalteam en de scheikundeclub horen dat Troy en Gabriella auditie doen voor de musical, stellen ze alles in het werk om dit te voorkomen om zo hun wedstrijden te winnen. Beide teams doen er echt alles aan maar komen er snel achter dat hun pogingen geen zin hebben en uiteindelijk zorgen ze er dan toch voor dat Troy en Gabriella mee kunnen doen.

High School MusicalWanneer Sharpay er ook nog eens voor zorgt dat de laatste auditiedag voor de musical precies samenvalt met het basketbalkampioenschap en de wetenschappelijke tienkamp, bedenken Gabriella en Troy een plan om toch mee te kunnen doen. Ternauwernood halen ze de audities voor de hoofdrol van de schoolmusical. Met het nummer "Breaking free" zetten ze de school dan ook op z'n kop. In 2007 verscheen het vervolg High School Musical 2, die ook alleen voor televisie werd gedraaid. Op 10 december 2008 verscheen het derde deel, High School Musical 3: Senior Year, in de Nederlandse bioscopen.
 
 

Informatie

Uitgezonden door
Veronica (25 december 2006)
Jetix/Disney XD (14 januari 2007 / 14 februari 2007 / 18 maart 2007 / 12 mei 2007 / 24 februari 2008 / 17 januari 2010)
Net5 (22 september 2007)
SBS6 (19 december 2008)

Scenario
Peter Barsocchini

Muziek
Greg Cham
Roy Cham
Andy Dodd
Eddie Galan
Matt Gerrard
Faye Greenberg
Jamie Houston
David Lawrence
Andrew Seeley
Adam Watts

Regie
Kenny Ortega

Producenten
Bill Borden
Barry Rosenbush
Don Schain

 


Publicatiedatum: 27 juli 2009
Laatste aanvulling: 5 augustus 2012

© Disney Enterprises Inc.

Net5, SBS6, Veronica, Jaren 00, Jaren 10, Jetix, 2006, Disney XD, Walt Disney, Marjolein Algera