Toegankelijkheid

Skip to main content

Saved by the Bell (1992-1994)

Saved by the BellIn deze Amerikaanse highschoolserie hebben de pubers Zack, Kelly, Slater, Jessie, Lisa en Screech maar één doel: 4 jaar Bayside High overleven! Gepaard met liefdes, ruzies en andere zaken die pubers bezighouden, maken zij dagelijks de gangen van de school onveilig. Zack Morris staat bekend als een mispunt eerste klas, vooral conrector Mr. Belding krijgt veel te voorduren. Toch staat Mr. Belding regelmatig klaar met goede raad om hem weer op het goede pad te krijgen. De sportieve en gespierde A.C. Slater is een zachtaardige worstelkampioen maar winnen is voor hem het enige dat telt.

Saved by the BellHij en Zack proberen Kelly Kapowski, de supercheerleader en de droom van elke jongen, voor zich te winnen en gaan daarvoor tot het uiterste. Uiteindelijk gaat ze een relatie aan met Zack en wordt Slater verliefd op Jessie. Hoewel het voor iedereen een raadsel blijft, heeft ook Screech Powers zich in de vriendenclub weten te manouvreren. Ondanks dat ze deze nerd met het onplofte kapsel liever kwijt zijn dan rijk maken ze toch graag gebruik van zijn technische brein. Zijn hele leven is hij al verliefd op Lisa en is Zack's beste vriend. De verwende Lisa Turtle is een meisje dat graag met haar vaders creditcard gaat winkelen.

Saved by the BellOndanks dat ze eerlijk is zal ze het niet laten om even lekker te roddelen in de kantine. Jessie Spano is een hoogbegaafd meisje dat zich sterk maakt voor bijna elk goed doel. Zij maakt zich onder andere sterk voor de rechten van de vrouw. Jessie valt voor Slater maar tijdens hun relatie zijn zij alleen maar bezig met ruzie maken. Dit komt vooral doordat Slater seksistisch is en met Jessie's feministische instelling maakt ze hem duidelijk dat ze dit niet echt prettig vindt. Toch kunnen ze niet zonder elkaar. Deze serie is ontstaan uit het nooit in Nederland uitgezonden Good morning, Miss Bliss.

Er kwamen ook twee vervolgseries, Saved by the bell: The new class en Saved by the bell: The college years. Ook werden er twee televisiefilms gemaakt: 'Saved by the Bell: Hawaiian style' en 'Saved by the Bell: Wedding in Las Vegas'.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
86 + 2 speelfilms

Uitgezonden door
RTL 4 (5 juli 1992 - 12 juni 1994 / 9 september 1995, televisiefim 'Hawaiian style' / 29 november 1998, televisiefilm 'Wedding in Las Vegas')
Nickelodeon (11 april 2003 - 30 april 2005 / 22 april 2011 - 2 augustus 2012)

Creatie
Sam Bobrick

Muziek
Michael Damian
Rich Eames
Scott Gale

Begintune gezongen door
Scott Gale

Regie
Don Barnhart
Dennis Erdman
Gary Shimokawa

Producenten
Franco Bario
Peter Engel
Sue Feyk
David Garber
Jeffrey J. Sachs
Tom Tenowich
Bennett Tramer

 


Publicatiedatum: 10 augustus 2005
Laatste aanvulling: 17 juli 2021

© NBC

RTL 4, Jaren 90, Jaren 00, Jaren 10, Nickelodeon, 1992