Toegankelijkheid

Skip to main content

Hamtaro (2003-2005)

HamtaroDe goudhamster Hamtaro woont in een kooitje bij zijn baasje, de 10-jarige Laura. Zij is net met haar ouders verhuisd en toevallig is haar buurmeisje Katja even oud en heeft ook een hamster, Oxnard. De meisjes komen bij elkaar in de klas te zitten en worden al snel de beste vriendinnen. Als ze terug uit school is vertelt Laura aan Hamtaro wat ze die dag allemaal beleeft heeft. Wat zij niet weet is dat zodra zij naar school gaat de nieuwsgierige Hamtaro zijn tredmolen verlaat om via de regenpijp en de kop van de hond Bernard naar het ondergrondse Ham-Ham clubhuis gaat. Hier verzamelen zich allerlei hamsters onder leiding van de stoere veldhamster Boss.

HamtaroBoss is verliefd op het Franse hamstertje Bijou maar weet niet hoe hij dat haar moet vertellen. Andere Ham-Hams zijn onder anderen de tweeling Sandy en Stan, de verlegen Cappy, Pashima die van de kleur roze houdt, de beleefde Dexter, Howdie die in een supermarkt woont, de altijd hongerige Oxnard, boekenwurm Maxwell en Snoozer die niets liever doet dan slapen. Samen met zijn hamstervrienden beleeft Hamtaro van alles. Soms helpen ze de mensen, bijvoorbeeld als iemand iets verloren of vergeten is. Ze laten niets merken om niet ontdekt te worden. Zonder dat ze het weet wordt Laura regelmatig geholpen door Hamtaro en zijn vrienden.

Deze tekenfilm was vooral het land van herkomst, Japan, heel populair met maar liefst 12 seizoenen en vervolgen in de vorm van specials, series en speelfilms. In Amerika werden alleen de eerste vier seizoenen voorzien van een Engelse nasynchronisatie en dit zijn dezelfde afleveringen die in een Nederlandse versie bij Fox Kids te zien waren.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
296 (105 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
Fox Kids (1 februari 2003 - 23 december 2005)

Originele/alternatieve titel
Tottoko Hamutaro
Hamtaro - kleine hamsters, grote avonturen

Creatie
Ritsuko Kawai (stripverhalen)

Scenario 
Ritsuko Kawai
Miho Maruo
Kôji Miura
Toshiyasu Nagata
Michiru Shimada
Fumihiko Shimo
Yoshiyuki Suga

Ontwerp personages
Masatomo Sudo
Tadahito Matsumoto

Ontwerp decors
Akira Furuya

Muziek
Motoyoshi Iwasaki

Regie
Osamu Nabeshima

Producent
Yuoh Sekita

Nederlandse stemmenregie
Fred Butter

 


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 16 september 2016

© R. KAWAI/Shogakukan/SMDE/TV Tokyo/Wim Pel Productions 

Jaren 00, Fox Kids, 2003, Fred Butter, Hetty Heyting, Jan Nonhof, Ajolt Elsakkers