Toegankelijkheid

Skip to main content

Bremer Stadsmuzikanten, De (1993-1994)

De Bremer StadsmuzikantenDe gebroeders Grimm hebben wereldwijd bekendheid gekregen door de meer dan 200 sprookjes en volksverhalen die zij in de eerste helft van de 19de eeuw verzamelden en publiceerden. Onder hun bekendste sprookjes bevinden zich Klein Duimpje en Assepoester. Ook het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten werd door hen opgeschreven. Het verhaal gaat over vier boerderijdieren die afzonderlijk van elkaar besluiten bij hun eigenaar weg te lopen omdat ze daar slecht behandeld worden. De ezel wil graag naar Bremen om daar stadsmuzikant te worden, en onderweg sluiten achtereenvolgens een hond, een kat en een haan zich bij hem aan.

Bremer StadsmuzikantenOp weg naar de stad moeten ze in een bos overnachten waar ze een rovershuis ontdekken. Door bovenop elkaar te staan en veel lawaai te maken weten ze de rovers te verjagen. Zo hebben de Bremer stadsmuzikanten een heel huis voor zichzelf. Hier eindigt het sprookje maar gaat deze tekenfilmserie verder, die bovendien het verhaal naar het heden verplaatst. De muzikale groep dieren bestaat uit de ezel Tonto, de hond Lupo, de kat Burlón en de haan Koki. Ze willen in Bremen meedoen aan een muziekfestival met als hoofdprijs de Gouden Trompet. Hun nieuwe leventje is allesbehalve rustig want in om het bos gebeurt van alles en bovendien komen de rovers nog regelmatig terug.

De boevenbende wordt geleid door Chef, die eruitziet als een Italiaanse gangster en het brein is. Gelukkig voor de dieren zijn diens helpers Bestia, Tapón en de hond Atila grote stuntels, en de vier stadsmuzikanten zijn hen telkens te slim af. Van deze van oorsprong Spaanse serie is ook een speelfilmversie gemaakt, die eveneens door RTL 4 is uitgezonden.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
RTL 4 (11 september 1993 - 5 maart 1994 / 6 september 1996, als speelfilm)

Originele/alternative titel
Los Trotamusicos
Los 4 musicos de Bremen

Scenario
Cruz Delgado
Gustavo Alcalde
Javier Inaraja
Cruz Delgado Jr.

Ontwerp decors
Antonio Navarro

Muziek en liedjes
Manuel Pacho

Regie
Cruz Delgado

Producenten
Luis Miguel Delgado
Fernando Quejido
José Luis Berlanga

Nederlandse vertaling
Hans Kuyper

 


Publicatiedatum: 14 april 2006
Laatste aanvulling: 26 maart 2022

© Estudios Cruz Delgado/Televisión Española (TVE)

RTL 4, Jaren 90, 1993, Eva Zeijlstra