Toegankelijkheid

Skip to main content

Bob de Bouwer (vanaf 2001)

Bob de BouwerBob runt samen met zijn zakenpartner Wendy een bouwbedrijf in een rustig dorpje op het platteland. Ondanks dat Bob heel erg handig is kan hij niet alles in zijn eentje. Goed gereedschap maakt half werk en daarom heeft Bob zeer bijzondere machines. Deze vier machines werken niet alleen maar ook nog eens kunnen praten. Muck is een rode bulldozer die zich stoer en sterk voordoet maar eigenlijk een heel klein hartje heeft. Scoop is de gele graafmachine die graag grond los maakt en dingen wil opgraven. Liftie is een blauwe kraanmachine die met gemak gebouwen kan platgooien en zware dingen kan opheffen.

Bob de BouwerDizzie is de oranje cementmolen die altijd veel plezier in haar werk heeft en is tevens de jongste machine. De andere karakters in deze serie zijn Spud de vogelverschrikker en Titus de kat. Spud raakt soms in de problemen wanneer hij weer eens een grap heeft uitgehaalt met Bob en zijn maatjes. Titus de kat woont op de bouwplaats van Bob en laat regelmatig alles in het honderd lopen wat zorgt voor grappige taferelen. Bob is over de hele wereld populair en is inmiddels in meer dan 200 landen te zien. De bekende begintune wist in Engeland in 2000 zelfs de eerste plaats van de hitparade te bereiken. Er werden meer dan een miljoen exemplaren van "Can we fix it?" verkocht.

Sinds 21 december 2015 wordt een vernieuwde versie van de serie uitgezonden, in 3D en met een iets oudere Bob. In 2017 kreeg Bob ook een speelfilm, 'Mega Machines', die in Nederland op 15 februari 2018 in de bioscoop kwam.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
210 + 11 televisiefilms

Uitgezonden door
Cartoon Network (4 februari 2000 - 3 augustus 2001)
Fox Kids/Jetix (13 oktober 2001 - 31 december 2009)
KRO (vanaf 1 november 2010)
KRO-NCRV (vanaf 1 januari 2014)

Originele titel
Bob the builder

Creatie
Keith Chapman

Scenario
Keith Chapman
Jimmy Hibbert
Chris Trengrove

Muziek
Paul K. Joyce

Begintune gezonden door
Paul Passchier

Regie
Sarah Ball
Brian Little
Liz Whitaker

Producenten
Jackie Cockle
Kate Fawkes
Theresa Plummer-Andrews

Nederlandse stemmenregie
Stan Limburg

 


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 23 augustus 2021

© Hit Entertainment/Bridge Entertainment Group 

KRO, Jaren 00, Cartoon Network, Fox Kids, Jetix, 2001, KRO-NCRV, Stan Limburg, Marjolein Algera, Fred Meijer, Beatrijs Sluijter, Bram Bart