Toegankelijkheid

Skip to main content

Bobby's wereld (1997-2005)

Bobby's wereld

In deze Amerikaanse tekenfilmserie volgen we de avonturen van de 4-jarige Bobby Generic, een jongen met een levendige fantasie. Bobby heeft een rijke innerlijke wereld waarin hij alledaagse situaties omzet in wilde avonturen. Hij woont samen met zijn oudere broer Derek, oudere zus Kelly, vader Howie en hun ongewone soms overbeschermende moeder Martha, die vaak grappige verkeerd uitgesproken uitdrukkingen gebruikt.

Het unieke aan de serie is de manier waarop Bobby's fantasieën en werkelijkheid door elkaar lopen, wat zorgt voor veel humor en absurde situaties. Bobby’s wereld wordt omringt door vreemde wezens en heldhaftige alter ego’s die hij in zijn fantasie bedenkt. Zijn kinderlijk perspectief geeft een speelse draai aan de realiteit en maakt de serie herkenbaar voor zowel kinderen als volwassenen.

Bobby's wereld

Bobby's wereld werd gecreëerd door stand-up comedian en stemacteur Howie Mandel, die ook de originele stem van Bobby verzorgde. In de jaren tachtig deed Howie ook de originele stem van Animal in Muppet Babies maar de meeste zullen hem kennen als jurylid in de talentenshow 'America Got Talent'.

Met zijn schattige onschuld, fantasierijke verhalen en hartverwarmende thema's over familie en opgroeien, werd Bobby al snel een favoriet onder jongere kijkers. 

 

Informatie

Aantal afleveringen
81

Uitgezonden door
TV10 (2 augustus - 16 september 1997)
Fox Kids/Jetix (24 december 1999 - 18 oktober 2005)

Originele titel
Bobby's world

Creatie
Howie Mandel

Muziek
John Tesh
Michael Hanna

Regie
Tom Tataranowicz

 


Publicatiedatum: 20 maart 2005
Laatste aanvulling: 6 oktober 2024

© 20th Century Fox Television/Alevy Productions/Film Roman Productions

Jaren 90, 1997, Fox Kids, Jetix, TV10, Fred Meijer