Toegankelijkheid

Skip to main content

1000 Millibar (1990)

1000 MillibarVanaf de tweede klas lagere school wist de uit Rotterdam afkomstige Coen van Vlijmen al dat hij beroemd wilde worden. Dit werd nog eens versterkt toen hij later op het Rotterdamse Libanon Lyceum zat en een rol kreeg in het schooltoneelstuk "Nachtlicht" waarin hij een jongen speelde dat in de war is. Coen had zich tijdens zijn schoolperiode al eens laten inschrijven bij een castingbureau dat ook een eigen productiebureau had.

Na het zien, van dit door zijn leraar Nederlands geschreven schooltoneelstuk, vonden ze het zo goed dat besloten werd deze voorstelling ook buiten school op toneel te gaan brengen.

1000 millibarNa er vanaf 1988 twee jaar mee op de planken te hebben gestaan wist Coen zeker dat hij acteur wilde worden en deed audities bij diverse toneelscholen. Na enkele mislukte pogingen slaagde hij er uiteindelijk in om toegelaten te worden tot de toneelschool van Maastricht.

Het was producent Gabriel Maas die het toneelstuk in het theater had gezien en Coen in 1990 op televisie bracht. Hij zocht een presentator voor "Platzak" en liet hem auditie doen als presentator voor dit jongerenprogramma waarin werd laten zien wat je allemaal met je zakgeld kunt doen of laten.

Via deze weg kwam hij ook in aanmerking om het jongerenprogramma 1000 Millibar te gaan doen. De titel slaat op het weer dat net zo veranderlijk is als dit per onderdeel gefilmde programma, dat niet in een studio maar op allerlei locaties in het land werd opgenomen. Diverse thema's als show en meidengroepen werden door sketches aangesneden en naast de videoclip van de 'Speciale Aanbieding van de Week' kregen ook jonge onbekende Nederlandse popbands in dit gevarieerde jongerenmagazine een podium.

 

Informatie

Aantal afleveringen
17

Uitgezonden door
KRO (4 juni - 24 september 1990, als onderdeel van KRO's KRESJ)

Sketches
Geert Timmers

Presentatie
Coen van Vlijmen
Geert Timmers

Samenstelling en regie
Bob Overeem
Harry Kang
Jurriaan Vriezen

 


Publicatiedatum: 16 januari 2006
Laatste aanvulling: 25 augustus 2021

© KRO

KRO, 1990, Jaren 90