Toegankelijkheid

Skip to main content

Mini Playback Show (1983-2002)

Mini Playback ShowHenny Huisman werd begin jaren '80 bij toeval ondekt door Joop van den Ende toen hij André Hazes aankondigde in het Alkmaarse AZ-stadion. Zijn carrière als presentator startte met het KRO-programma De Zomeravondshow, waarin ook ruimte was gereserveerd voor imitators. Door het enorme succes van dit imitatie-blokje groeide het programma al snel uit tot de Henny Huisman Playback Show. Ook kinderen die met hun ouders meekeken vonden het imiteren leuk en zo werd de Mini-Playback Show geboren. Ondersteund door de garderobe van Henny konden de kinderen zich laten omtoveren om er net zo uit te kunnen zien als hun favoriete artiest.

Mini Playback ShowWanneer de metamorfose had plaats gevonden gaven de jonge imitators zich helemaal om zo hun idool zo veel mogelijk na te doen. Net als in de 'grote' Playback Show had deze mini-versie ook een jury die de optredens beoordeelde. Maar kritiek werd er nauwelijks gegeven in tegenstelling tot de grote mensen-versie. Wanneer er een Nederlandse artiest werd geimiteerd zat deze vaak ook in de jury, zodat de kinderen van de desbetreffende artiest konden horen wat hij of zij ervan vond. Regelmatig te zien in de jury waren onder andere Sien Diels (Sien uit Sesamstraat), Hans van Willigenburg en Tonny Eyk.

Toen alle sterren die onder contract bij Joop van den Ende stonden mee moesten verhuizen naar het commerciële RTL 4 nam deze de productie over en verscheen als vast jurylid de stier Bulletje (poppenspeler Aad Peters) in het jurypanel. Naast een doe-liedje was ook de Moppentrommel een zeer geliefd onderdeel van dit programma. Kinderen vertelden op hun eigen wijze moppen waarbij Hennie zo af en toe met een mond vol tanden kwam te staan.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
± 80

Uitgezonden door
KRO (28 december 1983 - 4 november 1988)
TROS (12 september - 29 december 1989)
RTL 4 (8 juni 1990 - 26 augustus 2000)
Yorin (6 januari - 24 februari 2002)

Alternatieve titel
Miniplaybackshow

Presentatie
Henny Huisman

Muziek
Hans van Eijck

Regie
Ruud van Gessel
Nico Hiltrop
Guus Verstraete Jr.

Producenten
Joop van den Ende
Bert van der Veer

 


Publicatiedatum: 21 februari 2008
Laatste aanvulling: 17 maart 2016

© Joop van den Ende TV Producties

KRO, RTL 4, TROS, Jaren 80, Jaren 90, Jaren 00, 1983, Yorin, Tonny Eyk, Hans van Willigenburg