Toegankelijkheid

Skip to main content

Herman en de zes (1980)

Herman en de ZesEen jaar nadat de oorspronkelijk voor de Duitse televisie gemaakte serie De wonderlijke avonturen van Herman van Veen was uitgezonden kwam er een in Nederland gemaakt vervolg. De serie was opnieuw bedacht door en met Herman van Veen in de hoofdrol die tevens die regie voerde. De zes andere spelers uit de eerste serie deden nu ook weer mee, vandaar de titel Herman en de Zes. Zij speelden ook nu weer min of meer zichzelf en daarnaast andere figuren die in de wonderlijke wereld van Herman van Veen voorkomen. Herman heeft in deze reeks ook een hond die hem vergezelt op zijn avonturen, de Sint-bernard Vlinder.

Herman en de ZesDe eerste twee afleveringen gaan over de robot Hermandix die verliefd wordt op het kamermeisje Yvonne. In het derde deel gaat iedereen op vakantie en deel vier en vijf gaan over Mama Macaroni, een eenzame Italiaanse, die op dezelfde dag jarig als de koningin. Ze ziet dat bij de koningin iedereen op visite komt en bij haar alleen de taart die ze zelf heeft besteld. Ze roept de hulp in van de Bende van Vijf om de kroon van de koningin te stelen in de Koninklijke Opera. Tijdens de opnamen was Juliana nog koningin, vandaar dat zij gespeeld werd door een figurant die op haar leek. Toen de aflevering werd uitgezonden was Beatrix net ingehuldigd als koningin.

In het laatste deel is Herman helemaal alleen. Het idee voor deze aflevering is afkomstig van kinderen als reactie op de eerdere uitzendingen en beantwoordt de vraag waar de zes van Herman eigenlijk vandaan komen. De opnamen van deze muzikale serie vonden grotendeels plaats op locatie, onder meer bij de Loosdrechtse plassen, in Heemstede, Amsterdam en in de Leidse Schouwburg.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
6

Uitgezonden door
KRO (22 april - 27 mei 1980 / 29 september - 2 november 1982)
Europa TV (5 oktober 1985 - 1 februari 1986)

Scenario
Herman van Veen

Muziek
Harry Sacksioni
Erik van der Wurff

Begintune gezongen door
Herman van Veen

Regie
Herman van Veen

Productie
Dirk Schreiner
Joost Taverne

 


Met dank aan Ted Kerkjes

Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 29 oktober 2015

© KRO/Harlekijn Holland

Jaren 80, Europa TV, 1980, AVRO/KRO/NCRV, Herman van Veen, Ger Smit, Marlous Fluitsma, Michiel Kerbosch