Toegankelijkheid

Skip to main content

Sir Lancelot (1964-1965)

Sir LancelotHet succes van Ivanhoe deed de KRO besluiten om nog een avonturenserie over een legendarische ridder uit te zenden. De keuze viel op Sir Lancelot, een Britse serie die deel uitmaakte van 'The Adventures of...', een historische reeks waarin ook Robin Hood en Wilhem Tell aan bod kwamen. Sir Lancelot du Lac zou in 6de eeuw geleefd hebben, maar het is niet bekend of hij ook echt bestaan heeft. Voor de serie werden de avonturen van Lancelot om een praktische reden verplaatst naar de 14de eeuw: het dure decor van Robin Hood wilde men graag opnieuw gebruiken. In de eerste aflevering wordt Lancelot uitgedaagd door andere ridders.

Sir LancelotHij moet een aantal opdrachten uitvoeren om lid te kunnen worden van de Ridders van de Ronde Tafel van koning Arthur. De dappere Lancelot slaagt voor zijn proeven en wordt een goede vriend en rechterhand van de koning. In kasteel Camelot vergaderen de koning en zijn ridders aan een ronde tafel zodat niemand aan het hoofd kon zitten, iedereen is immers gelijk. Volgens de legende waren Lancelot en koningin Guinevere in het geheim minnaars, maar daar wordt in de serie aan voorbijgegaan. Met het oog op verkoop van de serie aan Amerika werden de laatste 15 afleveringen opgenomen in kleur.

Deze zijn niet in Nederland uitgezonden, na 13 afleveringen was duidelijk dat het publiek de voorkeur gaf aan ridder Ivanhoe. Op veler verzoek werd die serie daarom herhaald.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
30 (13 in Nederland uitgezonden)

Uitgezonden door
KRO (22 augustus 1964 - 28 augustus 1965)

Originele/alternatieve titel
The adventures of Sir Lancelot
Sir Lancelot - Ridder van de Ronde Tafel

Scenario
H.H. Burns
Selwyn Jepson
Harold Kent
Peter Key
Peggy Philips
Leslie Poynton
Leighton Reynolds
John Ridgely

Muziek
Edwin T. Astley
Albert Elms

Eindtune gezongen door
The Naturals

Regie
Terry Bishop
Arthur Crabtree
Desmond Davis
Lawrence Huntington
Bernard Knowles
Peter Maxwell
George More O'Ferrall
Ralph Smart
Anthony Squire

Producenten
Dallas Bower
Sidney Cole
Bernard Knowles
Hannah Weinstein

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 21 maart 2022

© ITC/Sapphire Films/Official Films

KRO, Jaren 60, 1964