Toegankelijkheid

Ravioli (1985)

RavioliDe familie Düwel bestaat uit vader Walter, die dirigent bij de opera is, moeder Renate en hun vier kinderen. De meisjes heten Heide en Branka en de jongens Jarl-Kulle en Pepe. Heide is met haar 17 jaar de oudste en heeft verkering met Max-Leo. Jarl-Kulle is iets jonger en wil graag schrijver worden. Branka is een rekenwonder en wil graag voor het rolhockeyteam van haar school gekozen worden. Pepe tenslotte is een nakomertje die de bijnaam Lalleman heeft, maar alleen zijn moeder mag hem zo noemen. Het gezin bewoont de bovenetage van een groot huis. Onder hen woont mevrouw Nettelbeck. Zij heeft een grote voorraadkelder waar Jarl-Kulle vaak stiekem zit te schrijven.

RavioliWanneer Jarl-Kulle een verblijf van drie weken in een kuuroord aan de Oostzee voor twee personen wint met een prijsvraag, geeft hij deze aan zijn ouders. Zij hebben wel zin in een vakantie, maar hebben hun twijfels of ze hun kinderen wel alleen in het grote huis kunnen achterlaten. De kinderen weten hun ouders te overtuigen dat ze met een gerust hart weg kunnen gaan, zeker als mevrouw Nettelback en hun oma beloven een oogje in het zeil te houden. Voor iedere vakantiedag krijgen de kinderen huishoudgeld maar Branka heeft een beter idee: als ze van dat geld een grote voorraad kopen van hun lievelingskostje, ravioli, kunnen ze van de rest leuke dingen kopen.

RavioliMaar al na twee dagen komt de ravioli hen de neus uit. Al het geld is opgegaan aan een jurk en schoenen voor Heide, een schrijfmachine voor Jarl-Kulle, een rolschaatsoutfit voor Branka en een duikbril voor Pepe. Alle vier doen ze pogingen om ergens anders te eten, of om de ravioli om te ruilen. Ook in en om het huis doen zich vaak komische gebeurtenissen voor. Pepe zet de heel badkamer vol schuim en door een kapotte kraan dreigt het hele huis onderwater te lopen. Intussen hebben Walter en Renate geen idee wat er zich in hun huis afspeelt, hoewel ze iedere dag met het thuisfront bellen.

Deze vrolijke Duitse serie is gemaakt naar een idee van Justus Pfaue, die al eerder scenario's had geschreven voor de jeugdseries Silas, Jack Holborn en Anna.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
13

Uitgezonden door
KRO (23 april - 23 juli 1985 / 3 juli - 25 september 1989)

Scenario
Franz Josef Gottlieb

Muziek
Birger Heymann

Regie
Franz Josef Gottlieb

Producent
Frank Guarente

 


Publicatiedatum: 12 juli 2005
Laatste aanvulling: 22 juni 2014

© Magnet Film/ZDF

KRO, 1985, Jaren 80