Toegankelijkheid

Skip to main content

Maple Town (1989-1991)

Maple TownDe tekenfilmserie Maple Town is gemaakt in Japan en speelt zich af in Canada. ‘Maple’ is het Engelse woord voor de esdoorn, een boom. Op de Canadese vlag staat een esdoornblad. De titel is de naam van een dorpje in de bergen waar verschillende dierenfamilies leven, waaronder honden, katten, wasberen en varkens. In de eerste aflevering is de familie Konijn per trein op weg naar het vriendelijke plaatsje. Het gezin bestaat naast vader en moeder uit de dochters Anne en Patty, zoon Mick en baby Bunny. Burgemeester Leeuw van Maple Town heeft een nieuw postkantoor laten bouwen, waar vader Joep Konijn als postbode gaat werken.

Maple TownHij heeft de eerst postzak met brieven meegenomen. Tijdens de treinreis naar Maple Town komt de familie Konijn er achter dat er ook minder aardige dieren wonen. Joop de wolf overvalt de trein en steelt de post voor het dorp. Patty laat het er niet bij zitten en helpt haar vader en agent Otto, een bulldog, mee om hem in het bos zoeken. Gelukkig kan ze op steun rekenen van het beertje Bobby, die haar beste vriend zal worden. Op school bij juf Mireille leert ze de andere kinderen van het dorp kennen, waaronder Judy de eekhoorn, de hond Johnny, die heel slim is, en de verwaande vos Diane. Haar ouders zijn heel rijk.

Tegelijk met de tekenfilm werd ook een speelgoedlijn opgezet, bestaande uit poppenhuizen en figuurtjes. Er kwam ook een vervolgserie, Palm Town, waarin Patty verhuist naar het gelijknamige plaatsje in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze gaat bij haar oom George en tante Jane wonen die een dierenkliniek hebben. Haar oude vrienden uit Maple Town komen hier af en toe op bezoek. Deze serie is niet in Nederland uitgezonden.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
52

Uitgezonden door
RTL Veronique/RTL 4 (2 oktober 1989 - 30 augustus 1991)
Kindernet (4 december 1993 - 31 oktober 1996)

Originele/alternatieve titel
Maple Town monogatari
Shin Maple Town monogatari
Maple Town Story
Avonturen in Maple Town

Creatie
Chifude Asakura

Scenario
Shigeru Yanagawa

Ontwerp personages
Masahiro Andô
Tomoko Arikawa

Ontwerp decors
Yûko Kobayashi

Muziek
Akiko Kosaka

Begintune gezongen door
Lucie de Lange
Stan van Limburg

Regie
Shingo Araki
Kazuo Komatsubara
Hiroshi Shidara
Jun'Ichi Satô

Nederlandse vertaling en bewerking
Maarten Meeuwes
Wiebe van der Wal

Nederlandse stemmenregie
Paul van Gorcum

 


Publicatiedatum: 16 oktober 2004
Laatste aanvulling: 30 mei 2016

© Tôei Animation

RTL Véronique, Jaren 80, Jaren 90, Kindernet, 1989, Paul van Gorcum, Fred Meijer, Lucie de Lange, Ruud Drupsteen