Toegankelijkheid

Skip to main content
Kinder- en jeugdtelevisie gerelateerd aan Lucie de Lange
 

geen foto beschikbaarLucie de Lange werd geboren als dochter van wijlen Cees de Lange en Lucie Steijn. Ze studeerde piano, slagwerk en solfège aan het Haarlemmermeers Muzieklyceum, waarna ze als productieassistent bij TROS Radio ging werken. Haar grootste bekendheid heeft ze te danken aan haar rollen in de musicals van Jos Brink. Nadat De Lange een aantal producties met Jon van Eerd had gespeeld, zoals Een Rits te Ver en Dubbel Op, werd het duo in de pers omschreven als de ´Nederlandse Basil en Sybil Fawlty'.

Ze speelde in 1987 met André van Duin, Frans van Dusschoten en Hans Otjes in de Ep Oorklep Show. In 1993 en 1998 was ze in de rol van huisvrouw te zien in de televisieserie Flodder.

Van 27 maart tot en met 10 april 2004 stond De Lange met onder meer Astrid Nijgh en Harry Slinger in Bellevue in Amsterdam met het programma Een Schitterende Jongen, 'een cabareteske reis door de tijd in de strijd voor de homo-emancipatie'. De show bevatte liedjes van Purper, Jan Rot, Benny Neyman, Paul de Leeuw en Annie M.G. Schmidt.

Tekst: Wikipedia