Toegankelijkheid

Skip to main content

Frank Buck (1982-1983)

Frank BuckBegin jaren '80 was 'Raiders of the Lost Ark', de eerste Indiana Jones-film, een groot succes over de hele wereld. Bij de televisieafdeling van Columbia wilde men graag van dit succes meeprofiteren door een avonturenserie te maken met een vergelijkbare figuur in de hoofdrol. Frank Cardea en George Schenck bedachten het personage Frank Buck, dat ze baseerden op een vooral in Amerika bekende dierenvanger met dezelfde naam. Sinds 1911 had deze avonturier de wereld afgereisd om dieren te vangen voor dierentuinen, waarbij hij er altijd op lette dat de dieren goed verzorgd werden, zowel tijdens hun reis naar Amerika als door hun nieuwe eigenaar.

Frank BuckAl snel kreeg Frank Buck de bijnaam "Bring 'em back alive" en dat was tevens de titel van het eerste boek dat hij schreef over zijn belevenissen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Het boek werd een bestseller en de verfilming ervan in 1932, waarbij Frank Buck als zichzelf optrad, werd ook een succes. Zijn avontuurlijke leven sprak zo tot de verbeelding dat hij model stond voor de filmregisseur in de eerste verfilming van 'King Kong'. Voor de televisieserie, die in Amerika ook de naam Bring 'em back alive kreeg, werd bedacht dat Frank Buck vanuit het Singapore van de jaren '30 zou opereren.

Frank BuckHij zou zich niet alleen bezighouden met het levend vangen van wilde dieren maar ook met politieke en detectiveachtige zaken. Daarbij krijgt hij te maken met Gloria Marlowe, de knappe en ondernemende vice-consul die bij gevaarlijke missies regelmatig een beroep op hem doet, evenals Zijne Hoogheid, de sultan van Johore. Maar Frank hoeft het werk niet alleen te doen want hij krijgt hulp van zijn assistent Ali. Voor de serie werd nooit gefilmd in Singapore, alle opnamen werden gemaakt in Amerika, waarbij Hawaii en een bomentuin in Los Angeles model stonden voor de Aziatische jungle.

De echte Frank Buck zou de serie niet meer meemaken: hij overleed in 1950 op 62-jarige leeftijd, maar is nog altijd niet vergeten. Er zijn diverse dierentuinen naar hem vernoemd, waaronder in zijn geboorteplaats Gainesville, Texas.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
18

Uitgezonden door
TROS (20 november 1982 - 4 juni 1983)

Originele titel
Bring 'em back alive

Scenario
Frank Cardea
George Schenck
Ira Steven Behr
Frank Cardea
Tim Maschler
Juliet Packer
B.W. Sandefur
Tom Sawyer
Arthur Weingarten

Muziek
Arthur B. Rubinstein

Dierentrainers
Mark Harden
Gerry Therrien

Regie
Reza Badiyi
Bob Kelljan
Paul Krasny
George McCowan
Joel Oliansky
Don Weis

Producenten
Jay Bernstein
Larry A. Thompson

 


Publicatiedatum: 13 april 2006
Laatste aanvulling: 4 augustus 2012

© Columbia Pictures Television

TROS, Jaren 80, 1982