Toegankelijkheid

Skip to main content

Foofur (1987-1989)

FoofurFoofur, bedacht door striptekenaar Phil Mendez, is een blauwe jachthond met een groot hart die in een fraai oud huis woont. Het pand was ooit eigendom van Foofurs baas, maar na diens dood besloot Foofur er te blijven wonen. Omdat alleen ook maar alleen is bevrijdde hij de honden Fritz-Carlos, Hazel, Lowie, Annabel en de kat Spinner uit het asiel om bij hem en zijn nichtje, puppie Rocki, in te trekken. De nieuwe vriendenclub bevalt het uitstekend in het huis, al heeft Spinner vaak last van drie plagerige ratten. De hondenvangers Freek en Harry proberen de honden te pakken, maar Foofur en zijn vrienden zijn hen telkens te slim af.

FoofurOndertussen is het huis te koop gezet, en regelmatig komen er belangstellenden langs onder leiding van de makelaar, mevrouw Kraaiepoot. Zij heeft niet door dat het huis nog steeds bewoond wordt, in tegenstelling tot haar hondje Pépé. Deze chihuahua probeert telkens door flink te keffen duidelijk te maken dat er honden in huis zijn die er van alles aan doen om kopers af te schrikken, maar zijn bazin heeft niets door. De begintune is gemaakt door Henk Temming en Henk Westbroek, destijds leden van de groep Het Goede Doel, en wordt gezongen door televisiepresentatrice Caroline Tensen.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
26

Uitgezonden door
AVRO (5 oktober 1987 - 28 maart 1988 / 3 juli - 24 oktober 1988 / 7 november - 26 december 1988 / 1 mei -  19 juni 1989)
RTL 4 (11 oktober 1994 - 2 juni 1995)

Creatie
Phil Mendez

Scenario
Mark Young
Reed Robbins

Muziek
Hoyt Curtin

Begintune gezongen door
Caroline Tensen

Regie
Jay Ferne
Ray Patterson

Producenten
Freddy Monnickendam
Joseph Hanna
William Barbera

Vertaling
Jan Derk Beck

Nederlandse stemmenregie
Hans Hulshof

 


Publicatiedatum: 12 februari 2005
Laatste aanvulling: 23 maart 2022

© Sepp/Hanna-Barbera Productions

AVRO, RTL 4, 1987, Jaren 80, Jaren 90, Pebble TV