Toegankelijkheid

Skip to main content

Billy Hotdog Show, De (1990-1991)

De Billy Hotdog ShowLinda de Mol debuteerde al op 13-jarige leeftijd als presentatrice van het kinderprogramma Wat je zegt ben je zelf. Ze was ontdekt in AVRO's kinderkoor maar besloot na haar schooltijd niet verder te gaan in het televisievak om rechten te gaan studeren. Via haar broer John deed ze toch auditie voor de Britse zender Sky Channel. Ze werd aangenomen, brak haar studie af en vertrok naar Londen om diverse muziekprogramma's te presenteren. In 1986 kwam daar de DJ Kat Show bij, een kinderprogramma dat Linda samen met DJ Kat presenteerde. Behalve het af- en aankondigen van tekenfilms had Linda heel wat met de altijd dwarsliggende kat te stellen.

Het programma werd een succes, en ondanks dat het Engelstalig was en niet ondertiteld keken er ook veel Nederlandse kinderen naar. Maar in het voorjaar van 1989 werd Linda bij Sky ontslagen en keerde ze definitief terug naar Nederland. DJ Kat bleef in Engeland, maar de TROS nam het programma-idee over en verving de kat door de hond Billy Hotdog. Hoewel wat vriendelijker dan DJ Kat was Billy Hotdog feitelijk dezelfde persoon. Hij werd net als de kat gespeeld door poppenspeler Robbie Hahn. Linda kon zich helemaal uitleven in haar rol, want behalve presenteren moest ze ook acteren, bijvoorbeeld boos worden of bedroefd zijn.

Na ruim een jaar verdween ook Billy van het scherm, maar Linda de Mol is niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
51

Uitgezonden door
TROS (11 januari 1990 - 26 juni 1991)

Alternatieve titel
Billy Hotdog en Linda

Regie
Marc Disselhoff

Productie
Edwin Frantzen

Producent
John de Mol

 


Publicatiedatum: 29 september 2005
Laatste aanvulling: 3 februari 2018

© TROS

TROS, 1990, Jaren 90