Toegankelijkheid

Skip to main content

Lilo & Stitch (2004-2006)

Lilo & StitchDe eerste 'Lilo & Stitch' film uit 2002 begint op de planeet Turo, ergens ver in de Melkweg, waar de gestoorde geleerde Jumba wordt berecht. Hij heeft een zeer gevaarlijk wapen genaamd Experiment 626 ontwikkeld, een onkwetsbaar levend wezen dat alles wat hij op zijn weg tegenkomt vernietigt. Jumba komt in de gevangenis en Experiment 626 wordt verbannen naar een verre verlaten planeet, maar ontsnapt onderweg na een ruimtegevecht en het beschadigde ruimteschip stort neer op een eiland op de aarde. Op dat eiland woont Lilo, een klein Hawaiiaans meisje dat altijd in de problemen raakt. Samen met haar grote zus Nani woont ze in een klein afgelegen huisje.

Lilo & StitchLilo en Nani hebben een moeilijke tijd omdat hun ouders zijn overleden. Om het leven weer wat kleur te geven mag Lilo een hondje uitzoeken. Wanneer Lilo in het asiel een blauw apart hondje ziet is ze er helemaal weg van. Het is Stitch, of beter gezegd Experiment 626. Wat Lilo en Nani niet weten is dat de gekke geleerde Jumba en zijn vrijwillig verplichte assistent Pliekie achter hem aan zitten omdat ze bang zijn dat hij het eiland zal vernietigen. Ondanks zijn destructieve gedrag leert Stitch wat een familieband is en dat zorgt ervoor dat hij uit handen van kapitein Gantu blijft. Gantu heeft in de ogen van de Verenigde Galactische Federatie gefaald en wordt ontslagen.

Lilo & StitchIn 'Stitch the Movie', het vervolg op de eerste twee films en alleen uitgebracht op video en dvd, wordt de ontslagen kapitein Gantu opgeroepen door het kwaadaardige genie dr. Hämsterviel. Hij financierde het onderzoek bij het maken van Stitch en wil nu dat Jumba hem vangt. Stitch leeft nog steeds op aarde en het zit hem niet lekker dat hij mogelijk de enige van zijn soort is. Kapitein Gantu slaagt erin Jumba te vangen en vind daarbij ook een kleine blauwe bol met het nummer 625 erop. In deze blauwe bol zit een prototype van Stitch, dat dr. Hämsterviel op Jumba loslaat wanneer zijn ondervraging op niets uitdraait. Al snel blijkt dat Experiment 625 een mislukt prototype is.

Hij heeft wel alle krachten van Stitch, maar is te lui om deze te gebruiken. Uiteindelijk wordt dr. Hämsterviel verslagen maar het probleem is nu wel dat er nog 624 genetische experimenten verspreid zijn over het hele eiland. Deze zijn weliswaar gevriesdroogd maar één druppel water is al genoeg om ze te tot leven te wekken. De serie gaat verder waar deze film ophoudt. De genetische experimenten worden één voor één geactiveerd en aan Lilo en Stitch is het nu de taak om deze op te sporen en ze allemaal een plek te geven waar ze hun krachten voor iets goeds kunnen gebruiken.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
65

Uitgezonden door
Net5 (24 maart 2004 - 3 maart 2006)
Jetix (16 oktober 2006 - 24 april 2009)

Originele/alternatieve titel
Lilo & Stitch: the series
Disney's Lilo & Stitch 

Scenario
Joe Ansolabehere
John Behnke
Kevin Campbell
Roberts Gannaway
Paul Germain
Henry Gilroy
Evan Gore
Thomas Hart
Rob Humphrey
Heather Lombard
Mark McCorkle
Madellaine Paxson
Jim Peronto
Brandon Sawyer
Bruce W. Smith
Brian Swenlin
Jess Winfield
John Wray

Muziek
Michael Tavera
John Van Tongeren

Regie
Rob LaDuca
Victor Cook
Roberts Gannaway

Producenten
Victor Cook
Roberts Gannaway
Tony Craig
Natasha Kopp
Jess Winfield

 


Publicatiedatum: 24 maart 2008
Laatste aanvulling: 22 december 2015

© Disney 

Net5, Jaren 00, Jetix, 2004, Fred Meijer, Hero Muller, Olaf Wijnants, Ruud Drupsteen, Victor van Swaay, Bram Bart