Toegankelijkheid

Skip to main content

ALF (1987-1990)

ALFOmdat zijn planeet Melmak op ontploffen staat besluit ALF, een afkorting van Alien Life Form, te vluchten. Met zijn ruimteschip volgt hij het radiosignaal van een amateurzender en belandt daardoor met zijn ruimteschip in de garage van de familie Tanner, bestaande uit vader Willie, moeder Kate en hun twee kinderen Brian en Lynn. De Tanners besluiten Gordon Shumway, de echte naam van ALF op te nemen in hun gezin en houden zijn komst geheim zodat wetenschappers er geen lucht van krijgen. Lucky, de kat van de familie, is helemaal niet blij met de komst van ALF. Op de planeet Melmak zijn katten namelijk een delicatesse en Lucky vreest dan ook zo nu en dan voor zijn leven.

ALFDit brengt komische situaties met zich mee, wat ook geldt voor de onverwachte bezoekjes van de buren waaronder de familie Ochmonek waarvoor ALF zich regelmatig in de keuken moet verstoppen. Toch leert ALF naarmate de serie loopt toch een paar andere mensen kennen en steekt daarbij steeds meer op over het leven op aarde. Wanneer tegen het einde van deze comedyserie ALF wordt herenigd met zijn vriend Skip en vriendin Rhonda, die de ontploffing van de planeet Melmak ook hebben overleefd, besluit hij niet met ze mee te gaan en zijn aardse leven voort te zetten. Dit wordt hem echter fataal als hij in de laatste aflevering gevangen wordt genomen door de Alien Task Force.

Zij hielden ALF vanaf het begin van zijn landing al in de gaten. Wat er met ALF gebeurde werd pas duidelijk in de vervolgfilm 'Project ALF' uit 1990. Producer Ben Liebrand maakte van geluidsfragmenten van ALF een remix voor het radioprogramma 'Curry & Van Inkel'. Hier kwamen zoveel positieve reacties op dat de opname als "Stuck on earth" op single werd uitgebracht en de zesde plaats haalde in de Top 40. Na deze serie volgde ook onder andere de tekenfilmserie Alf op Melmac, waarbij ALF's leven op zijn thuisplaneet Melmak te zien is, voordat deze ontplofte.
 
 

Informatie

Aantal afleveringen
102

Uitgezonden door
TROS (2 januari 1987 - 5 december 1990)
RTL 5 (2 januari - 19 mei 1995)
Veronica (23 september 1996 - 7 oktober 1998)
Net5 (2 januari - 6 mei 2004)

Creatie
Paul Fusco
Tom Patchett

Muziek
Alf Clausen

Regie
Nick Havinga
Burt Brinckerhoff
Gary Shimokawa
Peter Bonerz
Paul Miller
Tom Patchett
Paul Fusco
Nancy Heydorn
Tony Csiki
Rick Gough
Peter Baldwin

Producenten
Steve Lamar
Bernie Brillstein
Tom Patchett
Paul Fusco
Laurie Gelman
Thad Mumford
Steve Cioffi
Lisa A. Bannick
Stephanie Hagen
Steve Hollander

 


Publicatiedatum: 22 maart 2010
Laatste aanvulling: 1 oktober 2017

© Alien Productions Inc.

Net5, TROS, RTL 5, Veronica, 1987, Jaren 80